RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:18:38    woensdag, 12 december 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 30 november 2011 19:27 uur, laatst gewijzigd op 30 november 2011 19:35 uur

Integraal plan voor centrum

Integraal plan voor centrum

Op de foto: Impressie van de plannen voor een autoluwe Markt. (Afbeelding Gemeente Boxtel).

Het Boxtelse college van B. en W. presenteerde woensdag een integraal plan voor het centrum. In de visie Sterk Centrum staan de wensen van het gemeentebestuur voor het hart van Boxtel. Kernwaarden zijn hierbij een zichtbare Dommel, de cultuurhistorische as, een vitale economische as en een goed bereikbaar centrum. Ook ziet de gemeente graag dat de auto’s van de Markt verdwijnen.

Een autoluwe Markt is een belangrijk onderdeel van het centrumplan. Om dit te realiseren is volgens het gemeentebestuur een andere parkeervoorziening noodzakelijk. De gemeente heeft een integraal parkeeronderzoek laten doen waarbij is bekeken welke locaties het meest geschikt zouden zijn als parkeervoorziening. Voor lang parkeren ziet het college van B. en W. Hoogheem als een geschikte plek. Voor kort parkeren komt de gemeentevijver als beste locatie uit de bus.

Daarnaast wil de gemeente Boxtel een veiliger centrum creeëren. Dit moet onder meer bereikt worden door het instellen van éénrichtingsverkeer én er worden tijden vastgesteld waarop vrachtwagens kunnen laden en lossen. Ook het parkeren bij het NS-station is een onderdeel van het plan. In overleg met Q-Park en de NS wordt een deel van het parkeerterrein bij het station ingericht als fietsenstalling. In de straten rond het station kan uitsluitend nog geparkeerd worden door vergunningshouders.

Het plan werd woensdagavond gepresenteerd aan de gemeenteraad. Donderdag 1 december staat een informatiebijeenkomst voor bewoners op het programma. Deze begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadzaal.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 1 december.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Zwanenberg adviesgroep Geerts advies Geld en Makelaardij 040Fit Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Koppelmans Olieenzo Tiga TopSlank Natasja fashion Huidtherapie SNS Bank Rijschool Dolman Kindertuin Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg