RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:15:03    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 15 juni 2012 11:47 uur, laatst gewijzigd op 21 juni 2012 10:58 uur

Informatieavond over TALK-weg

Informatieavond over TALK-weg

Op de foto: Zicht op de Kapelweg, ter hoogte van de spoorwegovergang naar Tongeren. Op deze plek komt in de geprojecteerde TALK-verbindingsweg een gelijkvloerse kruising. In de toekomst wil Boxtel hier ooit een tunnel realiseren. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Bij Helicon Opleidingen aan de Schouwrooij in Boxtel werd donderdagavond een informatiebijeenkomst gehouden over de verbindingsweg tussen ondernemersterrein Ladonk en de Kapelweg. Omwonenden en ondernemers lieten zich informeren over het plan dat naar verwachting in september wordt besproken door de Boxtelse gemeenteraad.

Tijdens een uitgebreide toelichting door de gemeente Boxtel en het bedrijf Arcadis kregen de bezoekers uitleg over de nieuw aan te leggen weg en de diverse aansluitingen. Hoewel de aanleg van de verbindingsweg door de meeste bezoekers werd toegejuicht, uitten zij wél zorgen over de aansluiting met de diverse straten en woonwijken in de omgeving van de weg.

Met name de verbinding met de straten Tongeren, Kapelweg en Kalksheuvel is volgens de buurtbewoners niet afdoende. ,,De mensen die elke dag hun kinderen naar school moeten brengen, moeten erg ver omrijden. Het zou beter zijn om bepaalde straten alleen toegankelijk te maken voor bestemmingsverkeer.”

De gemeente Boxtel vraagt omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden hun tips en ideeën schriftelijk kenbaar te maken. De zienswijzen kunnen tot en met vrijdag 6 juli worden gestuurd naar de gemeente.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Doornmalen electro Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies