21:56:06    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 15 juni 2012 11:47 uur, laatst gewijzigd op 21 juni 2012 10:58 uur

Informatieavond over TALK-weg

Informatieavond over TALK-weg

Op de foto: Zicht op de Kapelweg, ter hoogte van de spoorwegovergang naar Tongeren. Op deze plek komt in de geprojecteerde TALK-verbindingsweg een gelijkvloerse kruising. In de toekomst wil Boxtel hier ooit een tunnel realiseren. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Bij Helicon Opleidingen aan de Schouwrooij in Boxtel werd donderdagavond een informatiebijeenkomst gehouden over de verbindingsweg tussen ondernemersterrein Ladonk en de Kapelweg. Omwonenden en ondernemers lieten zich informeren over het plan dat naar verwachting in september wordt besproken door de Boxtelse gemeenteraad.

Tijdens een uitgebreide toelichting door de gemeente Boxtel en het bedrijf Arcadis kregen de bezoekers uitleg over de nieuw aan te leggen weg en de diverse aansluitingen. Hoewel de aanleg van de verbindingsweg door de meeste bezoekers werd toegejuicht, uitten zij wél zorgen over de aansluiting met de diverse straten en woonwijken in de omgeving van de weg.

Met name de verbinding met de straten Tongeren, Kapelweg en Kalksheuvel is volgens de buurtbewoners niet afdoende. ,,De mensen die elke dag hun kinderen naar school moeten brengen, moeten erg ver omrijden. Het zou beter zijn om bepaalde straten alleen toegankelijk te maken voor bestemmingsverkeer.”

De gemeente Boxtel vraagt omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden hun tips en ideeën schriftelijk kenbaar te maken. De zienswijzen kunnen tot en met vrijdag 6 juli worden gestuurd naar de gemeente.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Olieenzo Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie