RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:48:46    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 31 maart 2014 17:27 uur, laatst gewijzigd op 31 maart 2014 17:30 uur

Informatieavond over Essche Stroom

Informatieavond over Essche Stroom

Op de foto: Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het deelproject Halsche Beemden van het herinrichtingsplan 'Beekherstel Essche Stroom'. (Foto: Peter de Koning).

Waterschap De Dommel organiseert woensdag 2 april een informatieavond over de herinrichting van de Essche Stroom nabij de dorpskom in Esch en buurtschap De Ruiting. De bijeenkomst vindt om 20.00 uur plaats in dorpshuis De Es.

Het proces rondom de herinrichting van de Essche Stroom begon in 2006. Ook in die tijd dachten inwoners van Esch al actief mee over de toekomst van de waterloop. Het waterschap heeft in 2009 de planvorming voor de Essche Stroom moeten opschorten, onder meer doordat de plannen om een robuuste verbinding in het gebied te realiseren, vervielen. ,,Er is echter nooit sprake geweest van afstel”, aldus project leider Hans Koekkoek. ,,Het traject vanaf De Ruiting tot aan de spoorlijn nabij Hal is een zeer belangrijke schakel in het totale beeksysteem en de realisatie van waterdoelen staat hoog op de prioriteitenlijst van het waterschap.”

Inmiddels ziet het waterschap mogelijkheden om de herinrichting van de Essche Stroom opnieuw op te pakken, weliswaar met een kleiner budget en gewijzigde ambities. Tijdens de bijeenkomst vertelt projectleider Koekkoek over de actuele ontwikkelingen en de nieuwe denkrichting rondom de Essche Stroom bij Esch en buurtschap De Ruiting. Het waterschap is benieuwd naar de reacties van inwoners en andere belangstellenden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Proef Culinair SNS Bank Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel