08:23:50    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 05 december 2013 09:01 uur, laatst gewijzigd op 10 december 2013 11:13 uur

Infoavond (spoor)verkeer in Esch

Infoavond (spoor)verkeer in Esch

Op de foto: Tijdens de thema-avond in Esch wordt ook gesproken over de verkeersproblemen in het dorp. Zo vinden bewoners dat er te hard wordt gereden in de Dorpsstraat. (Foto: Albert Stolwijk).

De Essche Bewoners Organisatie Omgeving Spoor (BOOS) organiseert dinsdag 10 december in samenwerking met de gemeente Haaren een uitgebreide informatieavond over (spoor)verkeer in Esch. Iedereen is vanaf 19.30 uur welkom in dorpshuis De Es.

Tijdens de bijeenkomst worden twee thema’s behandeld: Programma Hoogfrequent Spoor (PHS) en de verkeersproblemen in de kom van Esch. Het PHS, waarmee het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en spoorbeheerder ProRail willen starten, houdt in dat er vanaf 2020 meer treinen gaan rijden op de trajecten tussen de grote steden in de Randstad, Noord-Brabant en Gelderland. Tijdens de informatieavond wordt ingegaan op de gevolgen voor Esch. Het ministerie en ProRail zijn te gast. Ook BOOS, bestaande uit Esschenaren die in de directe omgeving van de spoorlijn wonen, en de gemeente Haaren gaan in op de plannen.

De verkeersproblemen in Esch komen ook voorbij. Zo wordt al jaren gesproken over sluipverkeer door Esch en de overlast van vrachtwagens in de dorpskom. Inmiddels staan er bloembakken in de Dorpsstraat, maar omwonenden gaven aan dat het gevoel van onveiligheid hierdoor is toegenomen. BOOS nodigt alle Esschenaren uit om hun mening te geven over een aantal verkeersknelpunten. Ook mogelijke oplossingen komen voorbij.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Remax-optimus Filipe Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Alfa Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel buisman optiek TopSlank Elan Bikes support Huidtherapie