RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:48:31    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 29 maart 2014 17:30 uur, laatst gewijzigd op 29 maart 2014 17:32 uur

Indrukwekkende tocht tegen racisme

Indrukwekkende tocht tegen racisme

Een indrukwekkende en kleurrijke stoet trok zaterdagmiddag door de straten van Boxtel. Inwoners van allerlei nationaliteiten demonstreerden hiermee tegen racisme. Initiatiefneemster Malica Gougou kreeg zo'n tweehonderd mensen op de been, waaronder burgemeester Mark Buijs.

'Nederland is één, zeg nee tegen racisme.' Vol overgave klonk deze kreet over straat. Vanaf de moskee nabij Hoogheem trok de stoet richting de Boxtelse raadzaal. De politie zorgde ervoor dat de deelnemers veilig over straat konden lopen. De demonstratie trok veel bekijks en de spandoeken en vlaggen spraken voor zich. Gougou benadrukte dat het geen demonstratie tegen Geert Wilders was. ,,Maar het waren wel zijn uitspraken die ervoor zorgden dat ik deze actie wilde voeren", vertelde ze.

Bij de raadzaal werd de stoet opgewacht door burgemeester Mark Buijs. Hij toonde zich onder de indruk van het initiatief en benadrukte dat iedereen in Boxtel gelijk is. ,,Ik ben burgemeester van deze hele gemeente en wil er als burgervader voor zorgen dat de kinderen niet bang zijn en een goede toekomst hebben." Volgens Gougou zijn veel kinderen bang geworden na de uitspraken van Wilders. ,,Ze vrezen dat ze naar een land worden gestuurd dat ze alleen kennen uit verhalen en van vakantie." Buijs stelde dat deze angst onterecht is. ,,In Boxtel is iedereen welkom. En waar hun wieg heeft gestaan, maakt niet uit."

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 3 april.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Gemeente Boxtel SNS Bank Doornmalen electro Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair