08:15:06    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 29 april 2011 20:44 uur, laatst gewijzigd op 29 april 2011 20:56 uur

Indringende film Mongi Farhani

Indringende film Mongi Farhani

Op de foto: Mongi Farhani (Archieffoto: Albert Stolwijk)

Het liep vrijdag allerminst storm bij de benefietmiddag die de Boxtelse filmmaker Mongi Farhani organiseerde voor de Tunesische hulporganisatie Dégage Poverté. Slechts een handjevol belangstellenden was getuige van de Boxtelse première van een indringend tijdsdocument over een geblinddoekt en machteloos volk op weg naar vrijheid en democratie.

Waar de Boxtelaar had gerekend op een volle zaal, bleven de meeste stoelen leeg. Ook de rappers van Hardnekkig, dichter Fons van Asten en de plaatselijke trots Kasba waren niet in staat het grote publiek naar De Walnoot te lokken.

Het hoofdprogramma was de eerste vertoning van Farhani’s film Al-Sharawa (Het Lont), in januari opgenomen in zijn moederland Tunesië dat hij ooit moest ontvluchten. Terug in zijn geboorteplaats Sidi Bouzid was Farhani getuige van de zogeheten Jasmijnrevolutie die in zijn stad had plaatsgevonden.

Het meest indringend zijn de momenten waarbij de filmmaker te gast is bij de familieleden van Mohammed Bouazizi, de 26-jarige groenteverkoper uit Sidi Bouzid die zichzelf in brand stak en daarmee onbewust een revolutie in zijn eigen land en later in andere Arabische landen teweeg bracht.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Doornmalen electro Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Gemeente Boxtel Geerts advies