07:23:06    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 31 maart 2012 13:46 uur, laatst gewijzigd op 01 april 2012 13:09 uur

Inbraak in kerk Esch

Inbraak in kerk Esch

Op de foto: Koster Jan van Schijndel van de Sint-Willibrorduskerk in Esch staat bij de bus waaruit bij een inbraak geld voor de Vastenactie ontvreemd zou zijn. (Foto: Gerard Schalkx).

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in de Sint-Willibrorduskerk in Esch. Vice-voorzitter Martine van Bouwdijk Bastiaanse van het kerkbestuur bevestigde dit zaterdagmiddag, maar wilde verder niet veel kwijt over het incident. ,,Er is inderdaad ingebroken, waarbij behoorlijk wat schade is aangericht. De koster heeft de inbraak zaterdagochtend ontdekt.”

Er zou mogelijk geld ontvreemd zijn uit de bus voor de vastenactie, maar volgens Van Bouwdijk is er niets gestolen of buitgemaakt. De vice-voorzitter wilde niet zeggen om wat voor soort vernielingen het gaat en hoe de dader(s) de kerk is binnengedrongen. ,,Er zijn wat laatjes opengetrokken, maar verder wil ik hier liever geen uitlatingen over doen. Ik ben bang dat het andere mensen alleen maar op een idee brengt. Het is in ieder geval een zinloze actie geweest”, aldus de vice-voorzitter. ,,De politie en de recherche zijn langs geweest om de schade op te nemen. Vervolgens heeft een groep van tien vrijwilligers de rommel opgeruimd. Nu is er niks meer te zien van de inbraak.”

Van Bouwdijk is blij met de hulp van de vrijwilligers. ,,Daaraan zie je dat de betrokkenheid bij het wel en wee van de kerk groot is. Dat doet mij heel erg goed, want die mensen kwamen spontaan naar de kerk om te helpen met opruimen. De kerkdienst van morgen (zondag 1 april) gaat overigens gewoon door.”

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Proef Culinair Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Doornmalen electro Geerts advies