RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:10:34    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 22 december 2011 09:03 uur, laatst gewijzigd op 22 december 2011 09:05 uur

In de rij voor ID-kaart in Boxtel

In de rij voor ID-kaart in Boxtel

Op de foto: De publiekshal van het gemeentehuis in Boxtel stond dinsdagavond vol met inwoners die een ID-kaart voor hun kinderen willen aanvragen. (Foto: Albert Stolwijk).

Ook de gemeente Boxtel wordt de laatste weken overstelpt met nieuwe aanvragen voor identiteitskaarten. Inwoners vragen massaal ID-kaarten voor kinderen tot 14 jaar aan omdat die na de jaarwisseling fors duurder worden. Bovendien moeten kinderen na 1 juli een eigen ID-kaart hebben en is een bijschrijving in het paspoort van ouders niet meer geldig.

Enkele weken geleden maakte de rijksoverheid bekend dat de ID-kaarten voor kinderen fors duurder worden. Tot en met 31 december kost zo’n kaart 9 euro, na de jaarwisseling mogen gemeenten maximaal 30 euro in rekening brengen. Deze week werd duidelijk dat sinds 1 november landelijk al meer dan 180.000 ID-kaarten zijn aangevraagd, in vergelijkbare perioden waren dat er amper 25.000.

In Boxtel is evenals in andere gemeenten sprake van een heuse stormloop, zo meldt woordvoerder Bas Schel. ,,Het is zelfs zo druk dat de afdeling Burgerzaken tot 31 december geen afspraken meer kan maken en inwoners alleen nog maar aan de balie terecht kunnen. De wachttijd kan hierdoor aanzienlijk oplopen en tijdens de avondopenstellingen hangen de mensen echt met de benen buiten.”

Cijfers laten zien dat in december van dit jaar minstens acht keer zoveel ID-kaarten zijn aangevraagd. De teller staat nu al op 160, tegen 26 in 2010. Dat worden er nog veel meer gelet op de vele afspraken die Burgerzaken nog op de rol heeft staan. In heel 2011 zijn nu in Boxtel welgeteld 1.075 ID-kaarten voor jongeren aangevraagd, vorig jaar waren dat er 930.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 22 december.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Geld en Makelaardij Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Geerts advies Doornmalen electro SNS Bank Meubelmakerijdenberg