08:16:56    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 16 januari 2014 17:18 uur, laatst gewijzigd op 21 januari 2014 10:43 uur

Impuls voor centrum Boxtel

Impuls voor centrum Boxtel

Op de foto: Zo’n 15 procent van de winkels in het centrum van Boxtel staat leeg, zo hebben onderzoekers in opdracht van het Centrummanagement berekend. (Foto: Peter de Koning).

Het Centrummanagement Boxtel luidt de noodklok. Uit onderzoek van vier verschillende adviesbureaus blijkt dat het centrum op veel fronten te weinig aantrekkingskracht heeft en de concurrentieslag met zowel plaatselijke wijkwinkelcentra als Selissenwal en Oosterhof als centra van omliggende gemeenten verliest.

De conclusies die de vier adviesbureaus trekken zijn hard en geven aan dat het centrum op heel veel fronten een onvoldoende scoort. Enkele maanden geleden kregen BRO, Droogh Trommelen & Partners, Majolée Retail Vastgoed & Advies en Seinpost de opdracht om een visie op te stellen over het centrum van Boxtel. Hun bevindingen zijn opgenomen in een notitie die dinsdag 21 januari met gemeente, ondernemers en andere betrokkenen wordt besproken in restaurant Molenwijk.

Voorzitter Luc Broos van het Centrummanagement hoopt dat alle betrokkenen worden wakker geschud en inzien dat het economische tij in hartje Boxtel alleen gekeerd kan worden als zeer intensief wordt samengewerkt. Opvallend is dat de vier onderzoeksbureaus onafhankelijk van elkaar grofweg dezelfde punten noemen die ervoor zorgen dat het centrum zo mager scoort.

De langgerektheid is een van de knelpunten; de afstand tussen winkels bedraagt soms meer dan zevenhonderd meter. Het gebrek aan (gratis) parkeergelegenheid wordt ook genoemd, net als de ’verborgen’ ligging die de Croonpassage in het centrum heeft. De Markt moet volgens enkele onderzoekers autovrij worden, de aankleding van het winkelgebied moet groener en sfeervoller.

Brabants Centrum besteedt in haar editie van donderdag 16 januari uitgebreid aandacht aan de vier onderzoeksrapporten. Lees hier de studies die dinsdag 21 januari worden besproken in restaurant Molenwijk.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Geerts advies EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Geld en Makelaardij Alfa buisman optiek Filipe Beleef Boxtel Remax-optimus Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Olieenzo