RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:23:24    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 15 maart 2014 14:22 uur, laatst gewijzigd op 15 maart 2014 14:24 uur

Impuls voor archief Kleine Aarde

Impuls voor archief Kleine Aarde

Op de foto: Jan Juffermans schenkt de complete verzameling tijdschriften van De Kleine Aarde aan Triple E, de nieuwe huurder van het terrein in Boxtel. (Foto: Marc Cleutjens).

Jan Juffermans heeft zaterdag een belangrijke bijdrage geleverd aan de archiefvorming van De Kleine Aarde. Het icoon van het milieueducatiecentrum aan het Klaverblad in Boxtel verraste directeur Tom Bade en bedrijfsleider Eric Mol van Triple E met de complete verzameling tijdschriften van De Kleine Aarde.

Juffermans was als uitgever sedert 1978 als uitgever verbonden aan De Kleine Aarde; het kwartaalblad verscheen voor het eerst in 1976. ,,Ik heb alle nummers bewaard, alleen het eerste nummer heb ik alleen in kopie. Het moet bijdragen aan het archief van het centrum voor een duurzame leefstijl dat tot 2010 in Boxtel gevestigd was", aldus Juffermans.

Bedrijfsleider Mol toonde zich opgetogen over de bijdrage van Juffermans. Hij beloofde ook andere archiefstukken van De Kleine Aarde te zullen koesteren en - indien mogelijk- te digitaliseren. ,,Op die manier kunnen we het archief ontsluiten en toegankelijk maken voor onderzoek. Ook archieven van andere milieugroeperingen zouden we hier in Boxtel een plek kunnen geven."

Triple E hield zaterdag een open dag op het terrein van De Kleine Aarde. Tientallen bezoekers maakten belangstellend kennis met het team van de nieuwe huurder van De Kleine Aarde. Sinds enkele jaren was er weer wat bedrijvigheid waar te nemen en werd er door kinderen gespeeld. ,,Leuk dat ook veel buren komen kijken", vond directeur Bade. ,,We willen graag de poort open blijven zetten. De Kleine Aarde moet een plek van iedereen zijn waar geen groot hek omheen staat."

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Proef Culinair Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Olieenzo Geerts advies Huidtherapie Geld en Makelaardij