01:14:54    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 07 juli 2014 13:09 uur, laatst gewijzigd op 07 juli 2014 13:20 uur

Imkers houden open dag

Imkers houden open dag

Op de foto: De imkersverenigingen in Boxtel en Liempde houden zaterdag 12 en zondag 13 juli open huis. (Foto: Albert Stolwijk).

De Boxtelse bijenhoudersvereniging Sint-Ambrosius en imkersvereniging De Honingbij in Liempde zetten zaterdag 12 en zondag 13 juli de deuren open tijdens de vierde editie van de landelijke open imkerijdagen.

Sint-Ambrosius opent zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur bijenhal ’t Raathuis in het Boxtelse wandelpark Molenwijk en is zondag tussen 14.00 en 16.00 uur met een bijenstand aanwezig bij de kinderboerderij aan het Apollopad.

De leden van De Honingbij in Liempde houden zondag open huis aan de Postbaan 41. Ze gaan daarbij uitgebreid in op het leven van de honingbij en verzorgen demonstraties. Ook kan het publiek vers gewonnen honing proeven en een bijenvolk bezichtigen.

De imkers besteden tijdens de landelijke open imkerijdagen ook aandacht aan wilde bijen in Nederland en geven uitleg over het maken van bijenhotels en wat geschikte bloemen zijn waarom. De jeugd kan kaarsen maken van bijenwas.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Olieenzo Geerts advies Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen EmielTechniek TopSlank Beleef Boxtel Remax-optimus Toverboom Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Café zaal Kloosterzicht