RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:54:25    woensdag, 24 april 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 27 augustus 2011 23:01 uur, laatst gewijzigd op 27 augustus 2011 23:03 uur

Iftarmaaltijd in De Walnoot

Iftarmaaltijd in De Walnoot

Op de foto: De iftarmaaltijd gaat van start met het eten van speciale soep. (Foto: Peter de Koning).

Platform Selissenwal en Multiculturele Samenleving Boxtel organiseerden zaterdagavond een iftarmaaltijd. In gemeenschapshuis De Walnoot kwamen vijftig Boxtelaren bijeen om kennis te maken met de ramadan.

De iftarmaaltijd wordt tijdens de ramadan direct na zonsondergang genuttigd en begint met speciale soep. Hierna worden diverse gerechten gegeten. Niet alleen moslims bezochten het evenement, ook autochtone Boxtelaren kwamen naar De Walnoot om te genieten van de diverse hapjes.

Kim van Ruremonde bezoekt de iftarmaaltijd bijna elk jaar en had deze keer ook haar kinderen meegenomen. ,,Ik vind het belangrijk om hen kennis te laten maken met andere culturen en godsdiensten”, zegt de Boxtelse. Dochter Pien laat zich de soep goed smaken: ,,Ik heb al vaker Marokkaans eten op, dat mocht ik proeven van een klasgenootje. Het smaakt heel lekker.”

Ook Johanna Braspenning en Marie-Thérèse Karssemakers genieten van de gerechten. ,,Dit is een heel goed initiatief”, vindt het tweetal. ,,Er wonen mensen uit allerlei verschillende culturen in Boxtel en het is goed om onderling contact te krijgen.”

De ramadan duurt nog tot 29 augustus en wordt afgesloten met het Suikerfeest.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij SNS Bank Doornmalen electro Geerts advies Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg