RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:12:39    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 26 augustus 2014 21:02 uur

Ice Bucket Challenge bij Langspier

Ice Bucket Challenge bij Langspier

De Ice Bucket Challenge, waarbij mensen een emmer met ijswater over zich heen gooien om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS, wint ook aan terrein in Boxtel. Bij recreatieplas De Langspier wordt zondag 31 augustus vanaf 14.00 uur een 'Mega ALS Ice Bucket Challenge' georganiseerd.

,,Via de sociale media worden we de laatste weken overspoeld met video’s van mensen die zich nat gooien met een emmer koud water. Dat is natuurlijk een mooie manier om ALS onder de aandacht te brengen van onze bevolking. Nu zien we links en rechts echter berichten verschijnen dat het zonde is van het verspilde water en dat er veel mensen zijn die vergeten te doneren", laat exploitant John Brusselers weten. ,,Daardoor kwamen wij op het idee om die twee elementen uit te schakelen door een grote Ice Bucket Challenge te organiseren."

Iedere deelnemer is zondag met een emmer welkom bij De Langspier en betaalt geen entree, maar doneert een bedrag naar keuze aan de stichting ALS Nederland. Bij De Langspier wordt gezorgd voor ijsblokjes. Deelnemers halen water uit de recreatieplas en om 14.00 uur klinkt het startsein, zodat iedereen tegelijk een emmer water over zichzelf gooit. ,,Zorg voor een begeleider om jezelf te filmen, zodat je actie op Facebook kan worden geplaatst", aldus Brusselers.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geerts advies Huidtherapie Geld en Makelaardij