RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:10:14    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 24 maart 2014 11:11 uur, laatst gewijzigd op 24 maart 2014 17:41 uur

INbox vraagt hertelling aan

INbox vraagt hertelling aan

Op de foto: Lijsttrekker Jan de Koning van INbox legde zich aanvankelijk neer bij het verlies van zijn derde zetel. Maar nu er veel meer correcties op de stembusuitslag zijn, vraagt zijn partij een tweede hertelling aan. (Foto: Peter de Koning).

UPDATE 2 - De politieke groepering INbox vraagt inderdaad een hertelling van stemmen in Boxtel. Dat heeft het partijbestuur zondagavond besloten. Dat gebeurde nadat bleek dat de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen veel meer correcties kent dan vrijdag werd meegedeeld. Burgemeester Mark Buijs heeft een schriftelijk verzoek ontvangen voor een totale hertelling. Het besluit daarover wordt genomen door de gemeenteraad in haar oude samenstelling.

Twee dagen na de verkiezingen kreeg lijsttrekker Jan de Koning van INbox te horen dat zijn partij haar derde zetel moest afgeven op basis van het verschil van één stem. Inmiddels blijkt dat er veel meer verschillen tussen de voorlopige en de definitieve stembusresultaten zitten, dan het centraal stembureau vrijdag vaststelde.

,,Ik kan het billijken dat er kleine verschillen zitten tussen de resultaten zoals die woensdagnacht zijn doorgebeld en de definitieve uitslag. Maar nu wordt een compleet ander beeld weergegeven. We hebben onze derde zetel moeten inleveren op basis van één stem. Reden genoeg om een tweede hertelling aan te vragen”, aldus De Koning.

INbox heeft inmiddels de grootste partijen in de nieuwe gemeenteraad op de hoogte gesteld van de gevraagde hertelling. Het partijbestuur heeft voorts een brief geschreven aan de burgemeester als hoofd van het centraal stembureau. Daarin wordt verzocht een totale hertelling uit te voeren: ,,Wij zijn van mening dat de bevolking recht heeft op een verkiezingsuitslag die niet ter discussie kan of mag blijven staan. Zonder een hertelling zal die twijfel er altijd blijven en dat zou niet goed zijn voor de Boxtelse kiezers en zal ook het vertrouwen en geloofwaardigheid niet ten goede komen.”

Lees meer: Veel meer stembuscorrecties en INbox verliest één zetel aan C95.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Geld en Makelaardij