10:23:45    woensdag, 19 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 23 januari 2013 21:05 uur, laatst gewijzigd op 27 januari 2013 17:06 uur

’INbox’ nieuwe naam fusiepartij

’INbox’ nieuwe naam fusiepartij

Op de foto: Beeld van het nieuwe logo van de fusiepartij waarin Boxtels Belang en de Democratische Partij Boxtel-Liempde samensmelten.

’INbox’ is de naam van de nieuwe fusiepartij waarin de lokale politieke groeperingen Democratische Partij Boxtel-Liempde (DPBL) en Boxtels Belang opgaan. Volgens de twee fracties sluiten de ideeën en programma’s goed aan bij elkaar. Het doel is een brede lokale partij te vormen, die in 2014 voor het eerst onder de nieuwe naam deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen.

DPBL en Boxtels Belang hebben zich bij de keuze van een nieuwe naam en een nieuw logo laten adviseren door een achttal studenten van de Boxtelse vakinstelling SintLucas. ,,De leden van beide politieke partijen konden namen bedenken en indienen, terwijl de scholieren van SintLucas zelf ook met suggesties kwamen”, zegt Fons van Elderen, oud-wethouder en voormalig raadslid van Boxtels Belang. ,,Daaronder was ook de benaming INbox, waarbij de studenten de letter x op een bijzondere manier hebben vormgegeven als twee v’tjes. De symbolische betekenis daarvan is dat zaken die afgewerkt zijn en tot stand gebracht afgevinkt kunnen worden.”

De twee lokale partijen besloten in april vorig jaar een fusie aan te gaan, waarbij Boxtels Belang zich zou aansluiten bij DPBL. ,,Er bestaan geen grote inhoudelijke verschillen tussen beide partijen en we hebben in het verleden tot wederzijds genoegen samengewerkt in het college én gezamenlijk oppositie gevoerd”, liet DPBL-partijleider Willie van de Langenberg woensdag weten. ,,We zijn het vaak met elkaar eens en zitten op één lijn.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Meubelmakerijdenberg Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Remax-optimus Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel EmielTechniek buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Olieenzo TopSlank Geld en Makelaardij