RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:16:26    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 06 maart 2014 21:00 uur, laatst gewijzigd op 06 maart 2014 21:01 uur

INbox kiest wethouderskandidaat

INbox kiest wethouderskandidaat

Op de foto: Herman van Wanrooij (links) poseert met de andere leden van INbox. (Foto: INbox, Hans van Doorn).

INbox heeft donderdagavond de naam van de wethouderskandidaat bekend gemaakt: Herman van Wanrooij. De partij, die is ontstaan door de samenvoeging van de Democratische Partij Boxtel-Liempde en Boxtels Belang, wordt aangevoerd door lijsttrekker Jan de Koning.

Van Wanrooij (61) komt oorspronkelijk uit Enschede, maar woont al sinds zijn zestiende in Boxtel, waar hij naar school ging op het internaat van Stapelen. Momenteel werkt hij bij ING Bank in Amsterdam en is hij onder meer verantwoordelijk voor commerciële verhuur van onroerend goed.

Na ruim vier decennia neemt wethouder Willie van de Langenberg na 19 maart afscheid van de actieve politiek. INbox heeft veel tijd en energie gestoken in het zoeken van een goede opvolger en heeft die gevonden in Van Wanrooij, die enthousiast is over de partij en de ambities. ,,We willen bestuursverantwoordelijkheid dragen in het nieuwe college", zegt Van Wanrooij.

De kandidaat-wethouder vindt dat Boxtel niet op zijn schreden moet terugkeren als het gaat om de keuze voor een fietstunnel in de Tongersestraat. Ook is hij betrokken bij de centrumproblematiek. ,,Geef eerst het centrummanagement tijd om concrete plannen te maken. Maak de Markt niet autoluw zolang niet bekend is wat er verder met het plein gaat gebeuren."

Een uitgebreid interview met de wethouderskandidaat van INbox veschijnt in de verkiezingskrant van Brabants Centrum op 13 maart.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Huidtherapie Olieenzo Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro