RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:30:38    vrijdag, 16 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 25 maart 2014 09:31 uur, laatst gewijzigd op 25 maart 2014 09:33 uur

INbox: 'We nemen ons verlies'

INbox: \'We nemen ons verlies\'

Op de foto: Beeld van de eerste hertelling van stemmen, vrijdagochtend in de Boxtelse raadzaal. Er komt geen tweede hertelling. (Foto: Henk van Weert).

,,De kans dat we onze derde raadszetel terugkrijgen is nihil", aldus partijvoorzitter Geertje Schellekens van INbox. De partij neemt haar verlies na een gesprek met burgemeester Mark Buijs van Boxtel.

Samen met bestuurslid Henk Wellerd van INbox ging Schellekens maandagmiddag in gesprek met de burgemeester. ,,Hij heeft ons ervan overtuigd dat de kans op het terugwinnen van de verloren derde zetel nihil is. Dus intrekken van ons verzoek tot hertelling is de beste oplossing", aldus Schellekens in een mondelinge toelichting dinsdagochtend. Later op de dag komt het partijbestuur nog met een schriftelijke verklaring.

INbox moest na een hertelling afgelopen vrijdag haar derde zetel inleveren op basis van één stem verschil. Later bleek dat de verschillen met de voorlopig gepubliceerde stembusuitslagen veel groter waren, maar niet in het voordeel van INbox. ,,Daardoor nemen we ons verlies; wellicht komt er toch nog iets moois uit tijdens de coalitieonderhandelingen. Die verlopen goed." In de ogen van Schellekens zal een hertelling ongetwijfeld tot weer nieuwe verschillen leiden. ,,Zo'n handmatige telling is waarschijnlijk nooit voor 100 procent kloppend te krijgen..."

Volgens Schellekens vertelde burgemeester maandagmiddag dat hij niet gelukkig is met de hele gang van zaken. ,,Buijs heeft gezegd dat er nooit meer op deze manier stembusresultaten bekend worden gemaakt in Boxtel. Bij het telefonisch doorbellen woensdagavond zijn te veel fouten gemaakt. Het gebeurt allemaal in een enorme hectiek en zorgt voor onnodige fouten."

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Natasja fashion Gemeente Boxtel TopSlank Toverboom Olieenzo Geerts advies Tiga SNS Bank Beleef Boxtel 040Fit Kindertuin Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Rijschool Dolman Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Koppelmans