04:28:34    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 03 februari 2012 13:15 uur, laatst gewijzigd op 06 februari 2012 12:08 uur

IJskoude markt trekt minder volk

IJskoude markt trekt minder volk

Op de foto: De weekmarkt trok vanwege de strenge vorst minder publiek dan normaal, maar de sfeer was ouderwets gezellig. (Foto: Peter de Koning).

Ondanks het ijskoude weer waren de kramen op de Boxtelse weekmarkt vrijdag goed bezet. ,,Ik ben blij dat vrijwel alle marktkooplui ondanks de strenge vorst gewoon zijn gekomen. We hebben slechts twee afmeldingen gehad”, liet een opgetogen marktmeester Wiebe Ophof weten. Door de winterse omstandigheden met temperaturen van min tien graden was het qua publieke belangstelling wel rustiger dan op andere marktdagen.

,,De sfeer is prima, maar er zijn duidelijk minder mensen. Ik schat een verschil van dertig tot veertig procent”, zei Marcel Broekhoff van de stroopwafelkraam vrijdag rond de klok van tien uur. ,,Maar het is nog vroeg, het drukste moment is meestal tussen elf en twaalf uur. Een voordeel voor ons is dat de bezoekers met dit weer eerder trek hebben in een warme hap zoals een stroopwafel, kip of loempia. Met de kou valt het overigens wel mee, ik heb me er ook op gekleed met onder meer een skibroek en een trui met windvanger."

Ook de meeste bezoekers trotseerden de kou zonder problemen. Han Peeters uit Boxtel genoot zoals elke vrijdag rond tien uur in de morgen bij de viskraam van een bakje kibbeling. ,,Ik woon hier vlakbij en heb geen moment overwogen om thuis te blijven. Vergeleken met de afgelopen dagen is het prima toeven buiten, de gevoelstemperatuur ligt ook hoger omdat het nu windstil is. Ik vind het weer eigenlijk wel lekker zo, al is het op de markt wel duidelijk minder druk dan op andere vrijdagen.”

Marktmeester Ophof was niet ontevreden over de opkomst van het publiek. ,,Het is wel wat rustiger, maar dat is ook niet zo vreemd met dit weer”, zei Ophof. ,,Deze koude is voor de marktkooplui nog best te behappen, wind en neerslag zorgen vaak voor meer problemen."

Het winterse weer was geen reden voor Ophof om de marktmensen extra in de watten te leggen. Ophof: ,,Nee, dat is niet gebruikelijk, al heb ik het wel even overwogen. Jaren geleden hebben we de kraamhouders bij een temperatuur van min vijftien een keer verrast met erwtensoep. Daar hebben de kooplui het nu nog over, want zoiets hadden ze nog nooit meegemaakt, terwijl een aantal toch al vijfentwintig of zelfs vijftig jaar op de markt staat. Maar als men bijvoorbeeld koffie wil, kan men dat gratis bij de automaat in het gemeentehuis halen.”

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Elan Bikes support TopSlank Podium Boxtel Geld en Makelaardij EmielTechniek buisman optiek Beleef Boxtel Huidtherapie Doornmalen electro Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Toverboom Filipe Alfa