RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
11:22:11    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 03 juni 2013 17:52 uur, laatst gewijzigd op 03 juni 2013 18:07 uur

’IDOP stopt, maar wij gaan door’

’IDOP stopt, maar wij gaan door’

Op de foto: Beeld van het centrum van Gemonde met links dorpshuis De Kei en rechts de basisschool en de Sint-Lambertuskerk. (Foto: Albert Stolwijk).

,,Het Integraal Dorpsontwikkelingsplan (IDOP) in Gemonde stopt inderdaad na 2,5 jaar. Als plaatselijke leefbaarheidsgroep gaan wij echter toch gewoon door met de plannen voor een multifunctioneel dorpshart en het realiseren van een dorpswinkel.” Dat liet woordvoerder Paul Hamel van de Stichting Leefbaarheidsgroep Gemonde maandag weten.

De beslissing van het bisdom ’s-Hertogtenbosch - eerder dit jaar - om niet mee te werken aan de verkoop van de Sint-Lambertuskerk en de pastorie met bijbehorende tuin, was een grote teleurstelling. Voorzitter Willem Marcelis reageerde toen vol onbegrip op dat besluit omdat de leefbaarheidsgroep hier een multifunctioneel dorpscentrum wil realiseren. Nadat de steun van het bisdom wegviel, leken de plannen voor het dorpsplan van de baan. Hamel zegt nu net als voorzitter Marcelis dat de groepering desondanks op zoek gaat naar alternatieve locaties om het project toch tot uitvoering te brengen. ,,We laten het er zeker niet bij zitten."

Voorzitter Ben van Essen van de Vereniging Kleine Kernen Limburg houdt dinsdag 4 juni vanaf 19.30 uur een lezing in zaal De Schuif te Gemonde. Van Essen gaat in op de gevolgen van de zogeheten ’krimp en doedemocratie’ vanuit het perspectief van de Gemondse burger. Behalve Van Essen zijn alle verenigingen, de kerk, school, gemeenteraadsleden, woningbouwcorporaties en leden van het Gestelse college van B. en W. uitgenodigd om de lezing bij te wonen en daarna met elkaar in gesprek te gaan over de leefbaarheid in Gemonde. ,,Het einde van het IDOP en de plannen voor het nieuwe dorpshart en de dorpswinkel komen dinsdagavond zeker ook ter sprake", aldus Hamel.

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Proef Culinair Olieenzo Geerts advies Doornmalen electro Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht