22:40:07    donderdag, 14 november 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 12 november 2014 14:58 uur

Huurovereenkomst tussen gemeente en Cuadrilla eindigt

Huurovereenkomst tussen gemeente en Cuadrilla eindigt

Op 25 november 2014 eindigt de huurovereenkomst tussen Cuadrilla Resources Nederland en de gemeente Boxtel over het terrein nabij bedrijventerrein Vorst. Deze locatie was in beeld voor (proef)boringen naar schaliegas.

De in 2010 ondertekende overeenkomst eindigt op 25 november en wordt door de gemeente niet verlengd. Directeur Frank de Boer van Cuadrilla Brabant B.V. diende eerder wel een verzoek in bij de gemeente Boxtel om de huurovereenkomst te verlengen. ,,Een logische vraag, maar daar zijn we uiteraard niet op ingegaan", stelt wethouder Peter van de Wiel.

De opsporingsvergunning die door de rijksoverheid is afgegeven aan Cuadrilla is door minister Henk Kamp aangehouden. Ook deze zou over twee weken aflopen, maar Kamp wil pas een beslissing nemen over deze vergunning als de structuurvisie schaliegas klaar is. Naar verwachting is dat medio 2015. Van de Wiel: ,,Wij vinden dat het aanhouden niet hetzelfde is als verlengen en dus eindigt nu de huurovereenkomst."

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 13 november.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Huidtherapie Proef Culinair Gemeente Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Beleef Boxtel