15:21:09    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 06 juli 2014 10:20 uur

Huurders deze maand naar Houtwerf

Huurders deze maand naar Houtwerf

Op dinsdag 8 juli krijgt het bedrijf Flex Housing de sleutel van Houtwerf 14-16, naar verwachting zullen een week later de twintig nieuwe huurders het pand gaan betrekken. De arbeidsmigranten kunnen rekenen op een warm welkom van buurtbewoners.

Hoewel ze vorige week nog sceptisch stond tegenover de komst van de huurders, meldden ze deze week er alles aan te zullen doen om een goed contact te krijgen met hun nieuwe buren. De buurtbewoners stellen te begrijpen dat de arbeidsmigranten een kwalitatief goede woning willen hebben. ,,In Boxtel zijn veel arbeiders uit andere landen en het zou zonde zijn om de huizen aan de Houtwerf leeg te laten staan. We moeten nu gewoon proberen om er een fijne wijk van te maken", zo melden bewoners.

In het pand aan de Houtwerf 14-16 woonden voorheen cliënten van zorginstelling Cello. Vorige week werd bekend dat er plannen waren om er 26 arbeidsmigranten te huisvesten. Dit idee stuitte op weerstand bij buurtbewoners die met name het aantal te hoog vonden. Na een gesprek met woonstichting Sint-Joseph werd dit aantal teruggeschroefd naar twintig.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Remax-optimus Filipe Beleef Boxtel Podium Boxtel Huidtherapie TopSlank Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen EmielTechniek Meubelmakerijdenberg buisman optiek Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen