RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:04:01    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 06 juli 2014 10:20 uur

Huurders deze maand naar Houtwerf

Huurders deze maand naar Houtwerf

Op dinsdag 8 juli krijgt het bedrijf Flex Housing de sleutel van Houtwerf 14-16, naar verwachting zullen een week later de twintig nieuwe huurders het pand gaan betrekken. De arbeidsmigranten kunnen rekenen op een warm welkom van buurtbewoners.

Hoewel ze vorige week nog sceptisch stond tegenover de komst van de huurders, meldden ze deze week er alles aan te zullen doen om een goed contact te krijgen met hun nieuwe buren. De buurtbewoners stellen te begrijpen dat de arbeidsmigranten een kwalitatief goede woning willen hebben. ,,In Boxtel zijn veel arbeiders uit andere landen en het zou zonde zijn om de huizen aan de Houtwerf leeg te laten staan. We moeten nu gewoon proberen om er een fijne wijk van te maken", zo melden bewoners.

In het pand aan de Houtwerf 14-16 woonden voorheen cliënten van zorginstelling Cello. Vorige week werd bekend dat er plannen waren om er 26 arbeidsmigranten te huisvesten. Dit idee stuitte op weerstand bij buurtbewoners die met name het aantal te hoog vonden. Na een gesprek met woonstichting Sint-Joseph werd dit aantal teruggeschroefd naar twintig.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Geerts advies Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel