RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:44:57    woensdag, 23 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 17 augustus 2011 16:45 uur, laatst gewijzigd op 18 augustus 2011 14:40 uur

Hutten bouwen: leuk tijdverdrijf

Hutten bouwen: leuk tijdverdrijf

Op de foto: De groep van Abel Jeurissen in Liempde wilde zo min mogelijk begeleiding bij het maken van een kasteel. (Foto: Albert Stolwijk).

De laatste week van de zomervakantie stond als vanouds in het teken van bouwdorpen. In Esch, Liempde en Lennisheuvel gingen kinderen deze week aan de slag met het bouwen van hutten. Elke kindervakantieweek had een eigen thema en zo kon het ineens gebeuren dat bezoekers oog in oog stonden met een indiaan, cowboy of boer of ineens deel uitmaakten van een tekenfilm.

De kindervakantieweek in Liempde ging dinsdag feestelijk van start. De bouwwerken stonden in het teken van cowboys en indianen. Ook waren er uiteenlopende spelletjes en konden de 268 deelnemers knutselen en poncho’s maken.

Eigentijdse tekenfilms, dat was het thema in Lennisheuvel. De 124 deelnemers maakten woensdag en donderdag hutten geïnspireerd op Finding Nemo, Happy Feet en Ratatouille. Noor Baaijens maakte met haar groep een grote boom: de woning van Shrek en zijn vrouw Fiona. ,,Vandaar dat we veel groene verf hebben gebruikt. Het idee hebben we helemaal zelf bedacht, maar het is wel lastig”, aldus Noor.

Het terrein aan de Venakkers in Esch was maandag, dinsdag en woensdag omgetoverd tot één grote boerderij. Daarnaast was er een caravan met het opschrift ’All you need is love’. Hier konden verliefde stelletjes met elkaar daten en in alle rust een gesprek aanknopen.

In Boxtel werd het kindervakantiewerk voor het derde jaar op rij afgelast. De Stichting Brede Scholen Boxtel kreeg slechts 48 aanmeldingen; te weinig oordeelde de organisatie.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Proef Culinair Geerts advies Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg SNS Bank Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen