RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:24:42    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 20 april 2012 15:24 uur

Huren Boxtel stijgen 2,3 procent

De Boxtelse corporaties Woonstichting Sint-Joseph en Stichting Goed Wonen Liempde voeren op 1 juli geen extra huurverhoging van 5 procent door voor mensen die ’scheef’ wonen. Het gaat dan om huurders uit een sociale huurwoning waarvan de huurprijs maximaal 664,64 euro bedraagt en als huishouden meer dan 43.000 euro per jaar verdienen.

,,Er is op dit moment te veel onduidelijkheid rondom de wet- en regelgeving om deze actie door te voeren”, aldus directeur-bestuurder Rob Dekker van Sint-Joseph. ,,,Al onze klanten in een sociale huurwoning krijgen dan ook binnenkort een brief dat hun huur vanaf 1 juli met 2,3 procent stijgt”.

Corporaties hebben in de eerste plaats de inkomensgegevens van de huurders nodig om te bepalen wie boven de inkomensgrens van 43.000 euro vallen. De rechter bepaalde onlangs dat deze gegevens (nog) niet door de Belastingdienst vrijgegeven mogen worden. Daarnaast moet de Eerste Kamer deze wetwijziging ook nog goedkeuren. De verwachting is dat deze pas in mei het voorstel behandelen.

Corporaties mogen eens per jaar de huren verhogen. De afgelopen jaren gebeurde dit altijd op 1 juli. Corporaties zijn verplicht de huurders hierover twee maanden van te voren – dus voor 1 mei – te informeren. Voor sociale huurwoningen is de maximale verhoging dit jaar door de overheid vastgesteld op 2,3 procent. Deze stijging komt overeen met de jaarlijkse inflatie.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geerts advies Proef Culinair SNS Bank Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro