06:23:07    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 15 september 2011 14:14 uur, laatst gewijzigd op 15 september 2011 14:16 uur

Huizen en school bij Kleine Aarde

Huizen en school bij Kleine Aarde

Op de foto: Het voormalig bezoekerscentrum van De Kleine Aarde moet plaats gaan bieden aan een bedrijfsverzamelgebouw voor duurzame ondernemers. (Foto: Albert Stolwijk).

Het terrein van De Kleine Aarde aan het Klaverblad in Boxtel wordt een Centrum voor Duurzaam Ontwikkelen. De plannenmakers Vincent Snels en Martijn Messing willen, ondersteund door het gemeentebestuur, ruimte bieden aan een bedrijfsverzamelgebouw, een horecavoorziening, een brede school en experimentele woningbouw.

Een belangrijk onderdeel in de plannen van Snels en Messing is duurzame woningbouw. Op het terrein dat grenst aan de huizen aan het Klaverblad, zou in samenwerking met enkele woningbouwcorporaties zoals Sint-Joseph een aantal experimentele woningen gerealiseerd kunnen worden. ,,Centraal thema zou het verlagen van de woonlasten kunnen zijn, bijvoorbeeld door te experimenteren met nieuwe technieken. We denken aan een klein wijkje met betrokken bewoners die er huizen gaan huren.”

Een ander deel van het terrein blijft groen. ,,Onderzoek toont aan dat de biodiversiteit daar groot is. Het is dus zaak om zuinig met dit gebied om te springen”, zegt Messing vandaag in Brabants Centrum. In de plannen zou het terrein van De Kleine Aarde aan de straat Munselse Hoeve ruimte kunnen bieden aan een schoolgebouw. Op een schets is te zien dat de school mogelijk gerealiseerd zou kunnen worden tussen de Van Coothhoeve en het Planckpad, dat voert naar de wijk In Goede Aarde. De Molenwijkschool wordt genoemd als mogelijke kandidaat.

In Brabants Centrum van 15 september staat een uitgebreid interview met Snels en Messing.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Doornmalen electro