RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:50:37    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 03 augustus 2011 17:21 uur, laatst gewijzigd op 03 augustus 2011 17:23 uur

Huiskamer voor huurders Stapelen

Huiskamer voor huurders Stapelen

Op de foto: Wim Traa, Jacques Beekman en Tonnie Bekers in het souterrain van wooncomplex Stapelen. Het wordt een centrale huiskamer voor de huurders. (Foto: Peter de Koning).

In het souterrain van wooncomplex Stapelen wordt momenteel volop gewerkt aan de inrichting van een gemeenschappelijke huiskamer. Deze week kreeg de huurdersbelangenvereniging (HBV) van het appartementengebouw goed nieuws. Het Oranje Fonds geeft 3.500 euro om beeld- en geluidapparatuur aan te schaffen. ,,Kunnen we straks gezellig samen voetbal kijken.”

In de kelder van het voormalig seminarie van de paters assumptionisten had een van de bewoners van Stapelen jarenlang een ruime timmerwerkplaats. Nadat de man een paar maanden geleden verhuisde, kwam de ruimte vrij en ontstond het idee om er een centrale ontmoetingsplek van te maken, vertelt Wim Traa. Hij is sinds november vorig jaar voorzitter van de HBV Stapelen.

Woonstichting Sint-Joseph, eigenaar van het appartementencomplex, stemde in met de nieuwe invulling van de 35 vierkante meter grote ruimte en liet een lambrisering aanbrengen. Daarna ging bewoner Gerard Verhoeven aan de slag om de toekomstige huiskamer een schilderbeurt te geven. Jacques Beekman steekt daarbij de helpende hand toe en Tonnie Bekers neemt de elektra voor zijn rekening. ,,Het werk is in volle gang. We moeten vloerbedekking aanschaffen en er dient ook een aansluiting voor de tv-kabel te komen. Bovendien moeten we nog aan meubilair zien te komen”, zegt Beekman, die penningmeester van het HBV-bestuur is.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Doornmalen electro Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Geerts advies Beleef Boxtel Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen