03:11:54    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 27 september 2011 16:32 uur, laatst gewijzigd op 27 september 2011 16:35 uur

Huisartsen tegen bezuinigingen

Huisartsen uit Boxtel, Liempde, Esch en Gemonde gaan donderdag 6 oktober naar een manifestatie in Amsterdam om actie te voeren tegen de geplande bezuinigingen. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers wil een bezuiniging van 20.000 euro voor iedere huisartsenpraktijk doorvoeren. In totaal zou hiermee 132 miljoen euro bespaard moeten worden. De huisartsen zijn fel tegen deze maatregel en vrezen voor slechtere zorg.

De huisartsen zijn de laatste jaren meer zorg gaan verlenen aan patiënten die daarvoor naar het ziekenhuis moesten voor een behandeling. ,,Dit geldt onder meer voor diabetespatiënten”, licht huisarts Hans Leenders toe. ,,Voorheen werden zij geholpen in het ziekenhuis maar dankzij de inzet van praktijkverpleegkundigen kunnen patiënten ook bij de huisartsen terecht. Hierdoor krijgen chronische patiënten hun zorg dichter bij huis.”

De kosten voor de huisartsenzorg zijn hierdoor gestegen. Minister Schippers wil dat in rekening brengen bij de huisartsen. Leenders: ,,Die 132 miljoen euro is niet in de zakken van huisartsen verdwenen, maar is gebruikt om betere en passende zorg te kunnen geven aan patiënten. Mocht deze bezuinigingsmaatregel worden doorgevoerd, dan leidt dat tot een afname in ons aanbod. Deze zorg wordt dan weer in het ziekenhuis verleend waardoor de patiënten uiteindelijk hogere premies gaan betalen. En dat is absoluut niet wenselijk.”

Doordat de huisartsen donderdag 6 oktober naar de manifestatie gaan, wordt er in Boxtel, Esch, Liempde en Gemonde op die dag geen spreekuur gehouden. Wel blijven enkele artsen in de betreffende plaatsen om spoedgevallen te kunnen behandelen. De praktijken zijn telefonisch bereikbaar.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Olieenzo Huidtherapie Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Beleef Boxtel