RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:33:49    vrijdag, 26 april 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 20 september 2012 15:02 uur, laatst gewijzigd op 20 september 2012 15:03 uur

Houten beschoeiing voor Dommel

Houten beschoeiing voor Dommel

Op de foto: Op de voorgrond is de ronde fundering te zien die enkele weken geleden werd blootgelegd door archeologen. Waarschijnlijk is de ’voet’ van een 19e-eeuwse fabrieksschoorsteen. (Foto: Henk van Weert).

Als onderdeel van het herinrichtingsplan Dommel door Boxtel worden de rivieroevers tussen het fietsbruggetje in de Raaphof en de Zwaanse Brug grotendeels voorzien van een houten beschoeiing.

Nadat medewerkers van aannemingsbedrijf Klaar Baggertechnieken uit Brummen in opdracht van Waterschap De Dommel de rivierbodem uit baggerden, werden de voorbije weken om de paar meter stalen palen in de oevers getrild. Tussen de H-profielen die daar bovenop werden gelast, zijn deze week de eerste hardhouten balken geplaatst als grondkering. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf een ponton op het water dat woensdag ter hoogte van de Damasthof lag.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg SNS Bank Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Huidtherapie