03:07:19    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 13 juni 2013 10:00 uur, laatst gewijzigd op 13 juni 2013 17:29 uur

'Houd Schijndel en Rooi in de gaten'

\'Houd Schijndel en Rooi in de gaten\'

De gemeenten Boxtel, Haaren, Sint-Michielsgestel en Vught presenteerden eind mei een visie over intergemeentelijke samenwerking. De raadscommissieleden van Bestuurlijke Zaken bogen zich woensdag over de plannen en toonden zich overwegend positief. Wel vonden verschillende fracties dat Schijndel en Sint-Oedenrode, die plannen hebben voor een bestuurlijke fusie en mogelijke samenwerking met gemeente Veghel, niet uit het oog moeten worden verloren.

Verschillende fracties riepen de twee gemeenten op toch verder te gaan met de ’Vier van de Meierij’. Paul Hellemondt (VVD) vatte de bezorgdheid kort samen: ,,Schijndel en Sint-Oedenrode moeten kiezen. Aansluiten bij Veghel of toch de Meierij?”

Ook hoopten de fracties dat het college van B. en W. van Boxtel het pad der geleidelijkheid kiest en vooral kijkt naar de toegevoegde waarde van intergemeentelijke samenwerking. Nick Geerlings (SP) noemde de visie van De Vier van de Meierij ’quatsch’. ,,Samenwerking lijkt de enige optie te zijn, maar ik zie nergens een duidelijke onderbouwing en waarom dit een verbetering van de kwaliteit zou opleveren. Het proces lijkt op een denderende stoomtrein, maar goed werk heeft tijd nodig.”

Lees meer over intergemeentelijke samenwerking in Brabants Centrum van donderdag 13 juni.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Doornmalen electro Olieenzo Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Beleef Boxtel