23:22:01    zondag, 21 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 17 augustus 2012 17:20 uur, laatst gewijzigd op 17 augustus 2012 17:56 uur

Hooibalen vatten vlam langs A2

Hooibalen vatten vlam langs A2

Op de foto: Terwijl een brandweerman nog aan het blussen is, worden hooiresten die vlam hebben gevat met een hijskraan in een container geladen. (Foto: Peter de Koning).

De brandweer rukte vrijdagmiddag rond half vier uit met twee voertuigen voor een buitenbrand langs de A2 tussen Boxtel en Vught. Enkele hooibalen naast de parallelweg, ter hoogte van de Essche Stroom, hadden door onbekende oorzaak vlam gevat, wat zorgde voor een fikse rookontwikkeling.

Ook de politie en Rijkswaterstaat waren aanwezig bij de brandhaard. De rook trok over de A2 waardoor het zicht voor het verkeer op de snelweg tijdelijk werd belemmerd. De brandweer had veel tijd nodig om de brand te blussen, wat gebeurde met behulp van een hijskraan die de hooibalen uit elkaar trok.

Een groot bord langs de parallelweg waarop melding gemaakt wordt van het saneringsproject Essche Stroom was door de brand aan de onderkant zwartgeblakerd. Ter preventie werden ook de hooibalen aan de andere kant van de Essche Stroom natgespoten. De balen die vlam hadden gevat werden nadat het belangrijkste bluswerk verricht was weggevoerd.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij