14:50:43    maandag, 17 juni 2019
brabants centrum logo
Maandag, 24 december 2012 14:20 uur, laatst gewijzigd op 25 december 2012 15:29 uur

'Hoogwater niet verontrustend'

\'Hoogwater niet verontrustend\'

Op de foto: De Beerze is aan de Logtsebaan buiten de oevers getreden. Veel natuurliefhebbers komen er ook op Eerste Kerstdag een kijkje nemen. (Foto: Marc Cleutjens).

Medewerkers van Waterschap De Dommel nemen de komende dagen extra maatregelen om hoog water te voorkomen. Hoewel de waterstanden op veel plekken flink verhoogd zijn, lijkt de situatie niet verontrustend.

Door de hevige regen van de laatste dagen is de waterstand, vooral in het stroomgebied van de Beneden Dommel rond Boxtel, gestegen. ,,De situatie is niet kritiek en nog volledig in de hand, maar met de kerst voor de deur worden wel extra maatregelen genomen”, aldus een woordvoerster van waterschap De Dommel.

Zondag zijn medewerkers van het waterschap in het veld bezig geweest om de waterstanden te controleren en voorzorgsmaatregelen te nemen. Het water is vooral hoog in en rondom Boxtel, Esch en Sint-Oedenrode. Er zijn in het veld pompen geplaatst en klaargezet. In de Essche Stroom zijn twee stuwen opengezet voor de zekerheid. Verder zijn watergangen en roosters vrij gemaakt van bladafval; de doorstroming verbetert hierdoor.

Met de kerstdagen voor de deur heeft het waterschap er voor gezorgd dat de nodige maatregelen genomen zijn. ,,Er worden de komende dagen extra controles uitgevoerd door veldmedewerkers. Zo houden we de situatie nauwlettend in de gaten. Er wordt nog wel wat neerslag verwacht de komende dagen, maar we verwachten dat we dit water goed kunnen afvoeren.”

Advertenties