RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:07:29    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 24 december 2012 14:20 uur, laatst gewijzigd op 25 december 2012 15:29 uur

'Hoogwater niet verontrustend'

\'Hoogwater niet verontrustend\'

Op de foto: De Beerze is aan de Logtsebaan buiten de oevers getreden. Veel natuurliefhebbers komen er ook op Eerste Kerstdag een kijkje nemen. (Foto: Marc Cleutjens).

Medewerkers van Waterschap De Dommel nemen de komende dagen extra maatregelen om hoog water te voorkomen. Hoewel de waterstanden op veel plekken flink verhoogd zijn, lijkt de situatie niet verontrustend.

Door de hevige regen van de laatste dagen is de waterstand, vooral in het stroomgebied van de Beneden Dommel rond Boxtel, gestegen. ,,De situatie is niet kritiek en nog volledig in de hand, maar met de kerst voor de deur worden wel extra maatregelen genomen”, aldus een woordvoerster van waterschap De Dommel.

Zondag zijn medewerkers van het waterschap in het veld bezig geweest om de waterstanden te controleren en voorzorgsmaatregelen te nemen. Het water is vooral hoog in en rondom Boxtel, Esch en Sint-Oedenrode. Er zijn in het veld pompen geplaatst en klaargezet. In de Essche Stroom zijn twee stuwen opengezet voor de zekerheid. Verder zijn watergangen en roosters vrij gemaakt van bladafval; de doorstroming verbetert hierdoor.

Met de kerstdagen voor de deur heeft het waterschap er voor gezorgd dat de nodige maatregelen genomen zijn. ,,Er worden de komende dagen extra controles uitgevoerd door veldmedewerkers. Zo houden we de situatie nauwlettend in de gaten. Er wordt nog wel wat neerslag verwacht de komende dagen, maar we verwachten dat we dit water goed kunnen afvoeren.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Proef Culinair Doornmalen electro Beleef Boxtel SNS Bank Gemeente Boxtel Geerts advies