RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:17:53    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 21 juni 2011 11:24 uur, laatst gewijzigd op 21 juni 2011 17:23 uur

Hoogstraten bezoekt H. Bloedkapel

Hoogstraten bezoekt H. Bloedkapel

Op de foto: Gids Steven van Groeningen vertelt op het kerkhof van de Sint-Petruskerk over de historie van kerk en bloedmirakel. (Foto: Marc Cleutjens).

Een grote delegatie uit het Belgische Hoogstraten bezoekt dinsdag Boxtel. Hoogtepunt wordt het bezoek aan de Heilig Bloedkapel in de Sint-Petruskerk waar een van de bloeddoeken sinds 1924 wordt bewaard.

De delegatie uit Hoogstraten staat onder leiding van pastoor Bart Rombouts en bestaat uit een kleine dertig vrijwilligers van de Heilig Bloedstichting die in de Vlaamse stad actief is. Net als Boxtel kent ook Hoogstraten een Heilig Bloedprocessie die op de eerste en de tweede zondag na Pinksteren door de straten trekt.

De eerste ommegang werd afgelopen zondag afgelast vanwege wind en regen, ook de weersverwachting voor komende zondag is niet goed. ,,Maar we hopen dat we kunnen uittrekken omdat de stoet anders alleen in verkorte vorm door de kerk trekt en we veel mooie groepen en onze vendeliers niet aan het publiek kunnen laten zien", stelde een van de vrijwilligers.

Het programma in Boxtel startte dinsdagochtend met een miniconcert van Kees van Houten op het Smitsorgel en een rondleiding door gids Steven van Groeningen. Na de lunch volgt een bezoek aan de expositie over de Heilig Bloedprocessie in museum Piet Dorenbosch en een wandeling over de cultuurhistorische as richting kasteel Stapelen. Ook daar wordt de Heilig Bloedkapel bezocht.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Olieenzo Beleef Boxtel Huidtherapie Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg