01:23:31    woensdag, 08 april 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 15 december 2011 16:20 uur, laatst gewijzigd op 15 december 2011 16:24 uur

Hoogste punt nieuwe Maremak

Hoogste punt nieuwe Maremak

Op de foto: Lichtstraten op het dak zorgen voor een ideaal leerklimaat in de nieuwe Maremak. (Foto: Henk van Weert).

De nieuwbouw van sbo-school De Maremak aan de Beukums heeft het hoogste punt bereikt. Donderdagmiddag werden belanghebbenden rondgeleid door de eerste school van Nederland die over 100 procent schoon licht gaat beschikken.

Architect Peter Elemans uit Oss hield de genodigden van schoolbestuur Sint-Christoffel, kindercentrum Kindertuin en de gemeente Boxtel voor hoe belangrijk daglicht is voor mensen. ,,Daar word je actief van. Hoe meer daglicht des te betere leerprestaties heeft de Universiteit Twente aangetoond." In vrijwel alle leslokalen zorgt Elemans daarom via lichtstraten voor extra lichtinval. De grote groepslokalen op de eerste verdieping beschikken over enorme glaswanden aan de noordzijde van het gebouw.

Martijn van Ommeren, die in opdracht van de gemeente Boxtel het bouwmanagement voert van het bouwproject dat aansluit op basisschool De Beemden, zei dat aannemer De Bonth Van Hulten de nieuwbouw vóór de kerstvakantie wind- en waterdicht wil hebben. De oplevering staat gepland voor eind maart.

 

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Hoogste punt nieuwe Maremak Hoogste punt nieuwe Maremak Hoogste punt nieuwe Maremak

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Huidtherapie buisman optiek Elan Bikes support Geld en Makelaardij Filipe Modecentrum Frans Theelen Remax-optimus Beleef Boxtel Olieenzo Geerts advies