RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:42:34    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 24 maart 2012 17:22 uur, laatst gewijzigd op 26 maart 2012 09:31 uur

Hoogste punt gildehonk Liempde

Hoogste punt gildehonk Liempde

Op de foto: Het Liempdse gilde Sint-Antonius Abt hees zaterdagmiddag de Nederlandse vlag, omdat het hoogste punt van het nieuwe gildehonk is bereikt. (Foto: Albert Stolwijk).

Het Liempdse gilde Sint-Antonius Abt is druk bezig met de bouw van een nieuw gildehonk aan de Oude Dijk in Liempde. Zaterdag werd de vlag gehesen, omdat het hoogste punt van het pand is bereikt. De verwachting is dat de gildebroeders in september hun intrek kunnen nemen in de accommodatie.

,,Dit terrein was een woestenij”, zei hoofdman Roger van Laere tijdens de bijeenkomst met de bouwploeg. De plek aan het einde van de Oude Dijk in Liempde diende eerst als opslagplaats van de gemeente voor afval. ,,De gildebroeders hebben hun handen flink uit de mouwen gestoken en daar ben ik heel trots op”, aldus Van Laere. Hij gaf aan dat het gildeterrein waarschijnlijk Antoniusbleek gaat heten. ,,Het eerste gedeelte slaat natuurlijk op ons gilde en een bleek is een onontgonnen stuk weide.”

De kruisboogschutters zijn al jaren op zoek naar een alternatieve locatie voor de huidige accommodatie aan de Sortestraat. De gemeente Boxtel stelde 54.000 euro beschikbaar voor de opruiming van het terrein aan de Oude Dijk. Ook is het geld bedoeld voor de aanleg van nutsvoorzieningen. ,,We hebben geen aannemer in de arm genomen”, licht bouwpastoor Willie van Schaijk toe. ,,Alle werkzaamheden zijn door gildebroeders verricht.” Hij verwacht dat het terrein in september klaar is voor gebruik.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Huidtherapie Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding