12:19:27    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 09 mei 2012 12:00 uur, laatst gewijzigd op 09 mei 2012 12:03 uur

Hoogheemflats krijgen kleur

Hoogheemflats krijgen kleur

Op de foto: Studenten van SintLucas startten woensdagochtend met het maken van muurschilderingen in de flat Tweelingen. (Foto: Peter de Koning).

Studenten van mbo-opleiding SintLucas gaan de komende weken aan de slag met het maken van muurschilderingen in de trappenhallen van de Hoogheemflats Tweelingen en Boogschutter. In opdracht van Woonstichting Sint-Joseph worden alle etages opgevrolijkt.

De woonstichting startte in 2010 met het verfraaien van de flats. Schorpioen kreeg de primeur, een jaar later volgden de flats Steenbok en Waterman. Studenten van SintLucas maakten in opdracht van de woonstichting een ontwerp voor de muurschilderingen. Bewoners konden vervolgens hun favoriete ontwerp kiezen.

In de flat Tweelingen werd woensdagochtend hard gewerkt. Negen studenten gingen hier van start met het schilderen van een grote bloem, die op alle etages te zien is. Het ontwerp van Eva Goes werd door 80 procent van de bewoners gekozen. ,,Het is een kleurrijke afbeelding en ik hoop dat de bewoners er vooral heel erg vrolijk van worden", legde Goes uit.

De schilderingen zijn aan het einde van de maand klaar.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Beleef Boxtel Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij buisman optiek Filipe Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Toverboom TopSlank Podium Boxtel EmielTechniek Olieenzo