RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:49:19    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 27 mei 2014 19:57 uur, laatst gewijzigd op 27 mei 2014 20:03 uur

Hokjesgeest verdrijven uit raadhuis

Hokjesgeest verdrijven uit raadhuis

Op de foto: De kantoorvleugel van het Boxtelse gemeentehuis gaat komend jaar flink op de schop. Het 'ontschotten' is symbolisch gestart door een gat in een van de tussenwandjes te slaan. (Foto: Peter de Koning).

In afwachting van een grootscheepse verbouwing van het Boxtelse gemeentehuis die over anderhalve week start, hebben burgemeester Mark Buijs en gemeentesecretaris Jan Fraanje dinsdagmiddag symbolisch het eerste sloopwerk verricht. Met een moker werd een gat in een tussenwandje geslagen.

De hokjesgeest in het gemeentehuis moet letterlijk en figuurlijk plaatsmaken voor een integrale behandeling van vragen door burgers en ondernemers. 'Ontschotten' noemt burgemeester Mark Buijs dat. De aparte kamertjes in de dertig jaar oude kantoorvleugel maken plaats voor grote gemeenschappelijke ruimten met zogeheten flexplekken. In het zogeheten 'Nieuwe Werken' hebben ambtenaren straks niet meer een eigen bureau, maar kunnen zij met digitale hulpmiddelen kiezen uit locaties met verschillende uitstralingen en functies.

De verbouwing omvat de begane grond en eerste verdieping en moet in april 2015 zijn afgerond, vertelde projectleider Frits Fastenau dinsdag. De bovenste verdieping komt leeg te staan en is te huur door andere instellingen. De gemeenteraad heeft 2,4 miljoen euro uitgetrokken voor de operatie. De bestuursvleugel en het oude raadhuis blijven ongewijzigd.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Meubelmakerijdenberg