23:45:52    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 25 juli 2014 15:50 uur, laatst gewijzigd op 25 juli 2014 15:51 uur

'Hokjes' weg uit gemeentehuis

\'Hokjes\' weg uit gemeentehuis

Op de foto: Er wordt nog volop gewerkt aan de verbouwing van de kantoorvleugel in het gemeentehuis. De eerste fase moet in november klaar zijn. (Foto: Peter de Koning).

Anderhalve maand nadat de verbouwing van het gemeentehuis in Boxtel van start ging, is er al een grote verandering zichtbaar. Door het weghalen van diverse muurtjes en deuren zijn de kleine werkhokjes, die de begane grond en de eerste verdieping van de kantoorvleugel kenmerkten, al verdwenen. De hokjes hebben plaatsgemaakt voor mooie, open ruimtes.

De eerste fase van de verbouwing wordt uitgevoerd in het kantoorgedeelte tussen de raadzaal en de bestuursvleugel en omvat de begane grond en eerste verdieping. De tweede etage moet uiteindelijk door andere instellingen worden gebruikt. Deze vleugel van het gemeentehuis werd jarenlang gekenmerkt door afgesloten kantoorruimtes waar ambtenaren van diverse afdelingen waren ondergebracht. Maar na de verbouwing komt hier een eind aan en krijgen alle medewerkers flexplekken.

Als de werkzaamheden bij de kantoorruimtes in november zijn afgerond, wordt de publiekshal aangepakt. De acht spreekkamers verdwijnen en maken plaats voor vijf nieuwe ruimtes. De balie van burgerzaken wordt verplaatst waardoor een duidelijke scheiding tussen front- en backoffice ontstaat. De centrale receptie krijgt een nieuwe plek en komt centraler in de hal te liggen. De gemeenteraad heeft 2,4 miljoen euro uitgetrokken voor de verbouwing.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Filipe Olieenzo buisman optiek Podium Boxtel TopSlank Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Doornmalen electro Geerts advies