RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:06:13    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 06 oktober 2011 21:54 uur, laatst gewijzigd op 06 oktober 2011 21:56 uur

’Hobbendonken weer in de lift’

’Hobbendonken weer in de lift’

Op de foto: De leerlingen van De Hobbendonken maken samen het getal 40. (Foto: Albert Stolwijk).

Het gaat goed met De Hobbendonken. De oudste basisschool in Boxtel-Oost - officieel geopend in oktober 1971 - ziet het aantal leerlingen de komende jaren flink toenemen en directeur Henk Verhoeven is blij dat de blik eindelijk weer op de toekomst gericht kan worden. ,,De discussie over de scholencarrousel hebben we achter ons gelaten. Er is duidelijkheid over onze toekomstige plek in de wijk, de verhuizing naar De Wilgenbroek is een geweldige uitdaging.”

Directeur Verhoeven zit bijna letterlijk in de schaduw van Het Princenhof, het appartementencomplex dat vlak naast de school wordt gerealiseerd. Vanuit zijn werkkamer is te zien hoe op amper tien meter afstand 98 appartementen worden opgetrokken en wordt duidelijk dat de dagen van de basisschool op deze locatie zijn geteld. ,,Wanneer we gaan verhuizen is nog niet bekend, omdat eerst De Maremak naar haar nieuwe school bij De Beemden gaat.”

Verhoeven geeft aan dat daarna De Wilgenbroek op de schop gaat om onderdak te kunnen bieden aan De Hobbendonken. ,,Natuurlijk nemen we met gemengde gevoelens afscheid van ons gebouw, waar we veertig jaar goed onderwijs hebben kunnen bieden. Maar verhuizen betekent nieuwe kansen grijpen. We gaan alleen maar voor goede dingen in De Wilgenbroek. Met de gymzaal, de speelzalen en een grote centrale hal kunnen we ook daar vast prima uit de voeten.”

Lees alles over de jarige Hobbendonken in Brabants Centrum van donderdag 6 oktober. Aanmelden voor de reunie? Dat kan nog steeds via www.hobbendonken.nl

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Huidtherapie Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel