RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:52:56    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 25 februari 2014 12:07 uur, laatst gewijzigd op 25 februari 2014 13:51 uur

Hobbendonken: 'geen duidelijkheid'

Hobbendonken: \'geen duidelijkheid\'

Op de foto: Luchtfoto het terrein van De Kleine Aarde, waar ook nieuwbouw voor basisschool De Hobbendonken staat gepland. (Foto: Google Maps).

UPDATE - Schoolbestuur Sint-Christoffel roept de Boxtelse gemeenteraad op vanavond, dinsdag 24 februari, nog geen definitief besluit te nemen over de toekomst van De Kleine Aarde. Het terrein verhuren aan het bedrijf Triple E leidt tot een onomkeerbaar besluit dat grote gevolgen kan hebben voor nieuwbouw van basisschool De Hobbendonken, stelt directeur-bestuurder Wim van der Linden van Sint-Christoffel.

Het college van B. en W. besloot vorige week het raadsvoorstel om De Kleine Aarde te verhuren aan Triple E aan te passen. Dat gebeurde na hevige kritiek in de commissie Ruimtelijke Zaken. Daar was directeur–bestuurder Van der Linden van Sint-Christoffel een van de insprekers; hij drong aan op meer duidelijkheid over de nieuwbouw voor De Hobbendonken, die op het terrein van De Kleine Aarde gerealiseerd moet worden.

Het aangepaste raadsvoorstel biedt die duidelijkheid niet, schrijft Van der Linden in een brief die hij vrijdag aan alle raadsleden stuurde en waarvan maandag een kopie bij de redactie van deze krant belandde. Sint-Christoffel vreest dat de ontsluiting van het toekomstige schoolterrein lastig wordt. ,,Na ondertekening van de overeenkomst met Triple E heeft de gemeente nauwelijks nog ruimte om het mogelijke probleem op te lossen.”

De SP-fractie vraagt in de raadsvergadering dinsdagavond steun voor twee moties. De ene pleit ervoor om van de nieuwe Hobbendonken tóch een zogeheten brede school te maken; de andere pleit ervoor om de ontsluiting van het toekomstige schoolterrein voor fietsers en voetgangers aan de noordkant (Einsteinstraat) te situeren. Het gemeentebestuur heeft de ontsluiting aan de zuidzijde (Munselse Hoeve) voorzien.

Klik hier voor plantekening van het terrein van De Kleine Aarde.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Proef Culinair Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geerts advies SNS Bank