RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:30:25    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 29 januari 2014 11:26 uur, laatst gewijzigd op 29 januari 2014 15:29 uur

'Hobbendonken geen brede school'

\'Hobbendonken geen brede school\'

Op de foto: Op de hoek van Munselse Hoeve en Planckpad wordt een deel van het terrein van De Kleine Aarde afgezonderd voor nieuwbouw van basisschool De Hobbendonken. (Foto: Albert Stolwijk).

De bouw van een brede school als nieuw onderkomen voor De Hobbendonken is ’nu niet aan de orde’. Dat meldde wethouder Peter van de Wiel dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering na vragen van fractievoorzitter Wim van der Zanden (Balans).

Het overkoepelende schoolbestuur Sint-Christoffel uitte vorige week via deze krant de wens om van De Hobbendonken een brede school te maken. Daarmee zou het nieuwe schoolgebouw dat gebouwd moet worden op het terrein van De Kleine Aarde ook een functie krijgen voor de inwoners van de wijk Munsel/In Goede Aarde. Maar de bouw van een brede school is volgens wethouder Van de Wiel op dit moment niet aan de orde tijdens het overleg dat het gemeentebestuur voert met Sint-Christoffel.

Eind april hoopt het college van B. en W. het bestemmingsplan ter inzage te leggen voor het nieuwe onderkomen van De Hobbendonken. Op de hoek van Munselse Hoeve en Planckpad wordt 3.000 vierkante meter afgezonderd van het terrein van voormalig ecocentrum De Kleine Aarde, antwoordde wethouder Van de Wiel op vragen van Balans.

Het gemeentebestuur is van mening dat de omvang van het schoolterrein groot genoeg is om een ruime speelplaats aan te leggen. Van der Zanden is daar nog niet zo zeker van, omdat op dit perceel ook nog parkeerplaatsen moeten worden aangelegd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Olieenzo Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Geerts advies Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding