07:23:56    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 11 februari 2014 14:12 uur, laatst gewijzigd op 11 februari 2014 14:16 uur

Hobbendonken: 'beperkt breed'

Hobbendonken: \'beperkt breed\'

Op de foto: Op de hoek van Munselse Hoeve en Planckpad wordt een deel van het terrein van De Kleine Aarde afgezonderd voor nieuwbouw van basisschool De Hobbendonken. (Foto: Albert Stolwijk).

Basisschool De Hobbendonken wordt een ’beperkte brede school’. Dat heeft onderwijswethouder Tossy de Man van de gemeente Boxtel maandagavond gezegd in de gemeenteraadscommissie Maatschappelijke Zaken. Twee weken geleden zei haar collega Peter van de Wiel de bouw van een brede school op het terrein van De Kleine Aarde ’niet aan de orde’ was.

Na vragen van onder meer SP-fractievoorzitter Eric van den Broek, antwoordde wethouder De Man dat bij de bouw van De Hobbendonken wordt uitgegaan van een beperkte brede school. Dat heeft volgens haar niet alleen te maken met de terugloop van het aantal schoolkinderen, maar ook met de afname van peuters op de kinderdagverblijven.

Van den Broek vindt dat wethouder De Man met haar antwoord een mistgordijn heeft opgetrokken en wil helderheid voordat De Kleine Aarde wordt verhuurd aan het duurzaamheidsbedrijf Triple E. Het voorstel daarvoor wordt dinsdagavond 11 februari besproken in de commissie Ruimtelijke Zaken. Twee weken later moet de gemeenteraad daarover een besluit nemen.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Olieenzo Proef Culinair Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Beleef Boxtel