RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:16:10    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 11 februari 2014 14:12 uur, laatst gewijzigd op 11 februari 2014 14:16 uur

Hobbendonken: 'beperkt breed'

Hobbendonken: \'beperkt breed\'

Op de foto: Op de hoek van Munselse Hoeve en Planckpad wordt een deel van het terrein van De Kleine Aarde afgezonderd voor nieuwbouw van basisschool De Hobbendonken. (Foto: Albert Stolwijk).

Basisschool De Hobbendonken wordt een ’beperkte brede school’. Dat heeft onderwijswethouder Tossy de Man van de gemeente Boxtel maandagavond gezegd in de gemeenteraadscommissie Maatschappelijke Zaken. Twee weken geleden zei haar collega Peter van de Wiel de bouw van een brede school op het terrein van De Kleine Aarde ’niet aan de orde’ was.

Na vragen van onder meer SP-fractievoorzitter Eric van den Broek, antwoordde wethouder De Man dat bij de bouw van De Hobbendonken wordt uitgegaan van een beperkte brede school. Dat heeft volgens haar niet alleen te maken met de terugloop van het aantal schoolkinderen, maar ook met de afname van peuters op de kinderdagverblijven.

Van den Broek vindt dat wethouder De Man met haar antwoord een mistgordijn heeft opgetrokken en wil helderheid voordat De Kleine Aarde wordt verhuurd aan het duurzaamheidsbedrijf Triple E. Het voorstel daarvoor wordt dinsdagavond 11 februari besproken in de commissie Ruimtelijke Zaken. Twee weken later moet de gemeenteraad daarover een besluit nemen.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Olieenzo Doornmalen electro Huidtherapie Beleef Boxtel