RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
07:21:02    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 15 oktober 2012 08:35 uur, laatst gewijzigd op 13 november 2012 14:44 uur

Historie Vrilkhoven te boek

Historie Vrilkhoven te boek

Op de foto: Groepsportret van drijvers die begin jaren vijftig op landgoed Velder poseren met prins Bernhard (tweede rij, vierde van links, met witte anjer). De foto is ook opgenomen in het boek over Vrilkhoven.

Wim Merkx en Nel van Doorn, twee trotse bewoners van Vrilkhoven, hebben een boek samengesteld over de geschiedenis van deze Liempdse buurtschap. Zondag 25 november wordt het gepresenteerd in huize Groot Velder.

Van Doorn heeft de woningen van alle circa zeventig gezinnen uit de buurtschap uitvoerig beschreven aan de hand van oude foto's, bidprentjes en andere gegevens die Merkx aanreikte. Ook ging ze in gesprek met buurtbewoners en mensen vroeger ooit op Vrilkhoven woonden om hun verhalen op te tekenen en voor het nageslacht vast te leggen. Landgoed Velder, dat onderdeel uitmaakt van de buurtschap, komt daarbij uitgebreid aan bod.

Het ruim 220 pagina’s tellende boek, rijk geïllustreerd zowel met zwart-wit als kleurenfoto’s, wordt gedrukt bij het Liemdse bedrijf Maatwerk. De uitgave kan worden besteld door 25 euro over te maken op bankrekening 1287.09.715 van Buurtvereniging Vrilkhoven onder vermelding van naam, adres en de aanduiding ’boek’. Wie het boek per post wil krijgen thuisbezorgd, dient 3,60 euro extra per exemplaar over te maken.

OP DE FOTO: Voorste rij v.l.n.r.: Piet van Gaal, Johan Verhagen, Wim Verberk, NN , Grard Eijkemans, Karel van Breugel, Ties der kinderen, NN. Middelste rij v.l.n.r.: Piet van Heesch, NN, Wim van Heesch, prins Bernhard, NN, NN, Kwant, Jan de Visser, Jo van de Biggelaar (?), Eijkemans, Marinus Verhagen, Marinus van Dinther, Jo de Laat, Gerrit Kapteijns, Jan van Abeelen, Johan van de Biggelaar, Sjef Appeldoorn, Bert Brusselers. Achterste rij v.l.n.r.: Ruud van Boeckel, Toon Verberk, Jos van Heesch, Eijkemans of Ko de Recht, NN.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Huidtherapie