RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:43:13    zondag, 18 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 13 mei 2011 00:00 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2011 10:10 uur

Hilariteit over heimwee, het kan

Hilariteit over heimwee, het kan

Op de foto: Emigreren vanuit Slabroek? Nee, toch maar niet... (Foto: Henk van Weert).

Voor een uitverkochte zaal heeft de Brabantse cabaretier Mark van de Veerdonk zich vanavond in Podium Boxtel van zijn beste kant laten zien. De hilarische voorstelling 'Tolaat de vlogodre kiwjt' is opgebouwd rond het thema heimwee. Heimwee naar het Udense gehucht Slabroek.

Het publiek genoot met volle teugen van hetgeen Van de Veerdonk in rap tempo voor het voetlicht bracht. Half in dialect verhaalde hij over de voorgenomen emigratie van zijn vader eind jaren zestig. Die strandde omdat het 2CV'tje bij vertrek in de keuken van de ouderlijke woning werd geparkeerd. Vanuit het lelijk eendje verhaalde Van de Veerdonk kostelijk over dorpsgenoten en familieleden waarbij hij zijn toeschouwers een komische spiegel voorhield. En dat leidde tot lachen, gieren en brullen. Na afloop was dan ook veel lof voor de komiek te beluisteren. Ook onder de mensen die hem nooit eerder hadden zien optreden.

Na afloop zei de cabaretier voor een fijn publiek te hebben gespeeld. Wel vond hij het jammer dat de Boxtelse theaterzaal niet donker genoeg kan worden gemaakt door de lichte wanden. ,,Dat komt de sfeer niet helemaal ten goede."

De voorstelling van Van de Veerdonk is de laatste van dit seizoen. Binnen nu en enkele weken hoopt manager Ron Rietdijk het programma van Podium Boxtel voor het volgende seizoen in Brabants Centrum te presenteren, zo meldde hij vanavond. Enkele succesnummers van afgelopen jaar zullen daarbij zeker terugkeren.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Rijschool Dolman TopSlank Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Zwanenberg adviesgroep Modecentrum Frans Theelen Tiga Gemeente Boxtel SNS Bank 040Fit Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Doornmalen electro Koppelmans Geld en Makelaardij Natasja fashion Geerts advies