16:37:50    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 07 januari 2012 12:42 uur, laatst gewijzigd op 07 januari 2012 12:44 uur

'Hier spreekt geen Sombermans'

\'Hier spreekt geen Sombermans\'

Op de foto: De geanimeerde nieuwjaarsreceptie in de Boxtelse raadzaal werd drukbezocht. (Foto: Henk van Weert).

Ondanks de economisch moeilijke tijden is de werkloosheid afgelopen jaar in de gemeente Boxtel niet gestegen. Op een totaal van zestienduizend arbeidsplaatsen stonden 674 mensen geregistreerd zonder werk, ongeveer net zo veel als eind 2010. Dat meldde burgemeester Frank van Beers vrijdagmiddag tijdens een geanimeerde nieuwjaarsreceptie.

Waar diverse gemeenten hun nieuwjaarsborrel voor de gemeenschap schrapten vanwege bezuinigingen, hoefde Boxtel zo'n besluit niet te nemen, aldus Van Beers. Het feit dat de bodedienst van de gemeente de feestelijke gelegenheid in eigen beheer organiseert, zorgt ervoor dat de kosten binnen de perken blijven. Dat cateraar Hans Pennings de hapjes gratis aanbood, was natuurlijk mooi meegenomen.

Burgemeester Van Beers toonde zich geen 'Sombermans' tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Dankzij vleesverwerker Vion en creatief ondernemer Marcel van Galen staat Boxtel in de toptien van gemeenten die profiteren innovatieve rijkssubsidies. Maar ook het feit dat zich vorig jaar 154 startende bedrijfjes lieten inschrijven, geeft volgens Van Beers aan dat de crisis ook positieve effecten heeft. ,,Het geeft aan dat we in Boxtel niet bij de pakken neerzitten, maar juist weten van aanpakken."

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Olieenzo Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Beleef Boxtel