21:52:30    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 01 juni 2011 15:30 uur, laatst gewijzigd op 01 juni 2011 16:14 uur

Het zijn de kleine dingen...

Het zijn de kleine dingen...

Op de foto: Saskia & Serge ontlokten zelfs een voorzichtig dansje. (Foto: Albert Stolwijk).

Het is vandaag de naamdag van Sint-Liduina. En veertig jaar geleden werd de toenmalige nieuwbouw van het gelijknamige Boxtelse ziekenhuis in gebruik genomen. Terwijl de bouwvakkers buiten volop bezig zijn met een nieuwe verpleeghuisvleugel, genoten de bewoners van een optreden van Saskia & Serge.

Het zangduo dat vooral in de jaren zeventig en tachtig hoge ogen gooide in de hitparades, bleek een prima keuze voor de viering van het robijnen jubileum. De bewoners van het verpleeghuis zongen enthousiast mee met 'Het zijn de kleine dingen die het doen'. Saskia & Serge vertolkten ook moderne liedjes, maar het waren toch vooral de hits van toen die tot de verbeelding spraken.

De feestmiddag werd aangeboden door de Stichting Vrienden van Liduina die onlangs elke verpleegafdeling, en dat zijn er tien in totaal, een bedrag van 250 euro schonk om vrij te besteden. De afgelopen jaren heeft de stichting op tal van manieren het welzijn van de bewoners een impuls gegeven. Onder meer door aanschaf van tv's, de bouw van een volière en het beschikbaar stellen van een duofiets. ,,Want het zijn tenslotte de kleine dingen die het doen", sprak Paul Koemans van het stichtingsbestuur.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Beleef Boxtel Alfa buisman optiek Doornmalen electro Geld en Makelaardij Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Geerts advies Toverboom Podium Boxtel Olieenzo TopSlank Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie