08:44:44    woensdag, 19 juni 2019
brabants centrum logo
Zondag, 15 januari 2012 17:56 uur, laatst gewijzigd op 17 januari 2012 09:06 uur

Het Hof swingt met Millstreet Jazz

Het Hof swingt met Millstreet Jazz

Op de foto: Theo Schoenmakers soleert op tenorsax met Millstreet Jazz in villa Het Hof. (Foto's: Henk van Weert).

Het optreden van Millstreet Jazz in het Boxtelse restaurant Villa Het Hof werd zondagmiddag een doorslaand succes. Het monumentale pand vulde zich met veel liefhebbers van oude stijl jazz, die met volle teugen genoten van de plaatselijke band. ,,Eindelijk kunnen we binnen de gemeentegrenzen van deze muziek genieten", verwoordt Toon Nas de reactie van veel mensen.

,,Normaal moet ik altijd elders gaan luisteren. Wat fijn dat ik nu eens op de fiets kan...", zegt Nas. Net als veel bezoekers valt hij in de categorie 60-plus, tijdens het eerste jazzcafé in Villa Het Hof. ,,Als 18-jarige was ik werkzaam op de cruiseschepen van de Holland Amerika Lijn. In New York ben ik verslingerd geraakt aan de jazz. Ik heb er zowat alle clubs bezocht", glundert Nas terwijl hij geniet als Martin den Otter op klarinet soleert in 'Petite Fleur', ooit door Chris Barbers Jazz Band tot een wereldhit gepromoveerd. De virtuoze omlijsting door Gijs van Iterson op accordeon past er uitstekend bij.

Millstreet Jazz heeft niet de standaard bezetting van een dixielandorkest en past juist daarom zo prima in de entourage van Het Hof. Dat zangeres Margaretha Schadt uit Brunssum spontaan de microfoon neemt om 'All of me' te vertolken, typeert het optreden. Vrijblijvend, maar wel met grote klasse. 'Sweet Sue' en het aloude 'Sweet Georgia Brown' zijn andere hits uit de jazz die tot vrolijke gezichten leiden. Voorzichtig wordt op het visgraatparket zelfs een dansje gewaagd. De ruimte is eigenlijk te klein vanwege het grote aantal bezoekers, maar stil zitten of staan is onmogelijk. 't Swingt gewoonweg de pan uit!

Zondag 5 februari is bandleider Gijs van Iterson, met zijn 66 jaar de jongste van het kwintet en verantwoordelijk voor toetsen en zang, opnieuw van de partij in Villa Hof. Samen met Martin den Otter (klarinet/baritonsax), Theo Schoenmakers (tenorsax), Antoon van Leuken (drums) en Jos Roosenbrand (bas). Het vijftal heeft echt plezier in. Het instrumentale spel sprankelt volop. Wat mooi toch dat muziek maken tot in lengte van jaren plezier geeft, niet alleen voor de instrumentalist, maar ook voor de luisteraar!

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Het Hof swingt met Millstreet Jazz Het Hof swingt met Millstreet Jazz Het Hof swingt met Millstreet Jazz Het Hof swingt met Millstreet Jazz Het Hof swingt met Millstreet Jazz Het Hof swingt met Millstreet Jazz Het Hof swingt met Millstreet Jazz Het Hof swingt met Millstreet Jazz

Advertenties