RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:46:05    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 25 maart 2014 22:59 uur

Hertelling stemmen van de baan

Hertelling stemmen van de baan

De Boxtelse gemeenteraad heeft dinsdagavond unaniem genoegen genomen met de mededeling van burgemeester Mark Buijs dat hij beter had moeten communiceren over de verschillen tussen de voorlopige en definitieve stembusuitslagen in Boxtel. De fractie Balans trok haar verzoek tot hertelling van stemmen in, nadat de burgemeester had verzekerd dat er geen onrechtmatigheden waren geconstateerd.

Bij het doorbellen van de resultaten zijn woensdagavond na het sluiten van de stembussen fouten gemaakt. Maar uiteindelijk klopten wel alle processen-verbaal die werden opgemaakt door de stembureaus. ,,Alleen in De Kloosterhof ontbraken drie stembiljetten en dat was aanleiding voor de hertelling op vrijdagochtend”, meldde burgemeester Buijs tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad in oude samenstelling.

Buijs bleef erbij dat Balans, INbox en Combinatie95 op basis van deze hertelling er elk één stem bij hebben gekregen, waardoor de kiesdeler veranderde en INbox haar derde raadszetel moest afstaan aan Combinatie95.

De andere verschillen die Brabants Centrum zondag aan het licht bracht tussen de voorlopige en definitieve stembusresultaten hadden volgens de burgemeester uitsluitend betrekking op het foutief doorbellen op woensdagavond. Alle fracties namen genoegen met die uitleg.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro SNS Bank Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding