RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:57:13    zondag, 18 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 22 september 2014 11:53 uur, laatst gewijzigd op 22 september 2014 11:55 uur

Herstel kades Essche Stroom

Herstel kades Essche Stroom

Op de foto: Op diverse plekken is zand weggespoeld uit de kades langs de Essche Stroom. (Foto: Waterschap De Dommel).

De Liempdse aannemer Jan van den Boomen gaat binnenkort aan het werk om de kades van de Essche Stroom in Esch te herstellen. Op diverse plekken is zand uit de waterkeringen weggespoeld.

Waterschap De Dommel werkt al jaren aan de herinrichting van de Essche Stroom. Het traject bij Halsche Beemden is gereed, bij landgoed Bleijendijk in Vught is de aannemer nog volop aan het werk. Voor de herinrichting in en rond Esch wordt momenteel een plan gemaakt. Als onderdeel daarvan zijn inspecties uitgevoerd naar de kades en daarbij bleek dat op diverse plekken zand is weggespoeld uit de kades. ,,We willen echter niet wachten op de uitvoering van het plan en gaan de slechte plekken op korte termijn herstellen”, aldus projectleider Hans Koekkoek.

De werkzaamheden vinden plaats op het traject tussen kasteel Nemerlaer en de rijksweg A2 bij Beukenhorst en beginnen naar verwachting eind september, afhankelijk van het weer en de waterstanden in de Essche Stroom. De direct aanwonenden hebben daarover een brief ontvangen. De slechte plekken in de kade worden met klei aangevuld en hersteld. De aan- en afvoer van materieel en klei vindt zoveel mogelijk plaats via de kade. De werkzaamheden duren naar verwachting enkele weken.

Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken wordt gewerkt met kleine graafmachines. De wandelroutes over de kade zijn tijdens het werk tijdelijk gestremd. Dit wordt ter plekke aangegeven. In de meeste gevallen is de route langs de andere zijde van de Essche Stroom wel open, meldt het waterschap.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies SNS Bank Huidtherapie Meubelmakerijdenberg TopSlank Kindertuin 040Fit Geld en Makelaardij Toverboom Tiga Koppelmans Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Olieenzo Natasja fashion Rijschool Dolman Café zaal Kloosterzicht Zwanenberg adviesgroep Beleef Boxtel