18:47:30    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 10 mei 2012 09:12 uur, laatst gewijzigd op 10 mei 2012 09:26 uur

Herstel Kampina start eind 2012

Herstel Kampina start eind 2012

Op de foto: Overzichtsfoto van de Huisvennen in de Kampina (Foto: Hans van Rixtel).

Sloten dempen in het natuurgebied bij De Logt, het waterpeil van het beekje de Rosep plaatselijk verhogen, een deel van het bos kappen en landbouwsloten omleggen voor schonere vennen. Het zijn enkele maatregelen die Natuurmonumenten, Brabants Landschap en Waterschap De Dommel willen nemen om de verdroging in de Kampina en de Oisterwijkse bossen en vennen aan te pakken.

Tijdens een inloopbijeenkomst konden bezoekers woensdagavond in het waterschapshuis aan de Bosscheweg in Boxtel vragen stellen aan medewerkers van Natuurmonumenten, Brabants Landschap en het waterschap.

,,Deze inloopbijeenkomst is bedoeld om de mening te horen van onder anderen natuurliefhebbers en recreanten. De vragen en opmerkingen worden waar nodig meegenomen en verwerkt”, liet projectleider Eric Schellekens van het waterschap weten. ,,Vervolgens stelt het dagelijks bestuur van het waterschap het plan vast, waarna het voor iedereen ter inzage wordt gelegd.”

Volgens Schellekens is het de bedoeling dat de uitvoering van het herstelplan aan het einde van dit jaar gaat beginnen.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Toverboom Filipe buisman optiek EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Alfa Geld en Makelaardij Olieenzo Remax-optimus Huidtherapie Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support