RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:01:01    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 24 november 2011 09:10 uur, laatst gewijzigd op 25 november 2011 14:52 uur

Hennepplantage in Selissenwal

In de Frederik Jan Ottostraat in de Boxtelse wijk Selissenwal is dinsdagmiddag een hennepplantage ontdekt en opgeruimd. De politie Brabant-Noord nam 360 planten en een aantal lampen in beslag. De verdachte wordt ook stroomdiefstal ten laste gelegd.

De bewoner van het pand was tijdens de ontruiming aanwezig en werd verhoord door politieagenten. Zowel de planten als de lampen werden in beslag genomen en direct vernietigd.

De verdachte is huurder van Woonstichting Sint-Joseph. Volgens een woordvoerder wordt in dergelijke situaties direct een procedure voor uitzetting gestart. ,,Als woonstichting kunnen we niet iemand uitzetten, dat bepaalt de rechtbank. Het komt niet vaak voor dat er een plantage wordt ontdekt in één van onze woningen, ook uitzettingen vinden daarom maar zelden plaats.”

Woonstichting en politie werken in dit soort gevallen nauw samen. ,,Soms worden we getipt door een woningbouwvereniging of energieleverancier”, legt een woordvoerder van de politie Brabant-Noord uit. ,,Ook wordt soms geklaagd door buurtbewoners. Dat is ook in de Frederik Jan Ottostraat het geval geweest.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Geld en Makelaardij Proef Culinair Olieenzo Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Huidtherapie Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen