18:17:19    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 11 oktober 2013 23:07 uur, laatst gewijzigd op 11 oktober 2013 23:13 uur

'Hendrik Verhees: inspiratiebron'

\'Hendrik Verhees: inspiratiebron\'

Op de foto: Auteur Ruud van Nooijen (links) signeerde vrijdagavond veel exemplaren van zijn fraaie boek over Hendrik Verhees in MuBo. (Foto: Marc Cleutjens).

Amateurhistoricus Ruud van Nooijen heeft vrijdagavond in een bomvol Museum Boxtel (MuBo) aan de Baroniestraat het boek 'Leven, werk en tijdsbeeld van Hendrik Verhees (1744-1813)' gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan burgemeester Mark Buijs, die de bekende landmeter, cartograaf en vrederechter betitelde als een 'inspirerende duizendpoot'.

De andere 'eerste' exemplaren van het boek waren voor de sponsors van het boek, te weten de gemeente Boxtel, woonstichting Sint-Joseph, nieuwsblad Brabants Centrum, Kippenvel Ontwerp, drukkerij Tielen en binderij Hexspoor.

De ontvangstruimte van MuBo was tot de laatste plaats bezet met belangstellenden voor het leven en werk van Hendrik Verhees, die Boxtel lokaal, regionaal en nationaal op de kaart heeft gezet en zeker gelet op zijn tijd zeer veelzijdig was en van alle markten thuis. Na de boekpresentatie vlogen de boeken als warme broodjes over de toonbank en had auteur Van Nooijen de handen vol om alle werken te signeren.

De boekpresentatie bestond onder meer uit een filmpresentatie, een diashow en een indrukwekkend betoog van oud-wethouder Ger van den Oetelaar, die met onder anderen Theo van den Aker - oud-hoofdredacteur van Brabants Centrum - aan de wieg stond van een reeks projecten rond Hendrik Verhees. ,,Laat de totstandkoming van deze projecten een inspiratiebron zijn voor de huidige bestuurders van Boxtel. Met een goed idee, goede bronnen en vooral goede mensen gebeuren er in Boxtel geweldige dingen."

Burgemeester Mark Buijs bekende dat hij sinds zijn aantreden, enkele maanden geleden, verrast is door het overweldigende aanbod van evenementen en activiteiten in Boxtel. ,,Ik ben trots om in Boxtel te mogen werken, hier is elke week iets te doen en dat wordt georganiseerd door de Boxtelaren zelf. Applaudisseer dus vanavond voor uzelf. En ik? Ik laat me inspireren door Hendrik Verhees. Zijn verleden is ons verleden en in die rijke historie ligt onze toekomst."

Een uitgebreide terugblik op de boekpresentatie verschijnt in Brabants Centrum van donderdag 17 oktober. Het boek van Hendrik Verhees kost 10 euro en is verkrijgbaar bij boekhandel Elckerlijc.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Doornmalen electro Alfa Geld en Makelaardij Podium Boxtel TopSlank Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Filipe Geerts advies EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Toverboom Café zaal Kloosterzicht buisman optiek