RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:26:58    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 11 oktober 2013 23:07 uur, laatst gewijzigd op 11 oktober 2013 23:13 uur

'Hendrik Verhees: inspiratiebron'

\'Hendrik Verhees: inspiratiebron\'

Op de foto: Auteur Ruud van Nooijen (links) signeerde vrijdagavond veel exemplaren van zijn fraaie boek over Hendrik Verhees in MuBo. (Foto: Marc Cleutjens).

Amateurhistoricus Ruud van Nooijen heeft vrijdagavond in een bomvol Museum Boxtel (MuBo) aan de Baroniestraat het boek 'Leven, werk en tijdsbeeld van Hendrik Verhees (1744-1813)' gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan burgemeester Mark Buijs, die de bekende landmeter, cartograaf en vrederechter betitelde als een 'inspirerende duizendpoot'.

De andere 'eerste' exemplaren van het boek waren voor de sponsors van het boek, te weten de gemeente Boxtel, woonstichting Sint-Joseph, nieuwsblad Brabants Centrum, Kippenvel Ontwerp, drukkerij Tielen en binderij Hexspoor.

De ontvangstruimte van MuBo was tot de laatste plaats bezet met belangstellenden voor het leven en werk van Hendrik Verhees, die Boxtel lokaal, regionaal en nationaal op de kaart heeft gezet en zeker gelet op zijn tijd zeer veelzijdig was en van alle markten thuis. Na de boekpresentatie vlogen de boeken als warme broodjes over de toonbank en had auteur Van Nooijen de handen vol om alle werken te signeren.

De boekpresentatie bestond onder meer uit een filmpresentatie, een diashow en een indrukwekkend betoog van oud-wethouder Ger van den Oetelaar, die met onder anderen Theo van den Aker - oud-hoofdredacteur van Brabants Centrum - aan de wieg stond van een reeks projecten rond Hendrik Verhees. ,,Laat de totstandkoming van deze projecten een inspiratiebron zijn voor de huidige bestuurders van Boxtel. Met een goed idee, goede bronnen en vooral goede mensen gebeuren er in Boxtel geweldige dingen."

Burgemeester Mark Buijs bekende dat hij sinds zijn aantreden, enkele maanden geleden, verrast is door het overweldigende aanbod van evenementen en activiteiten in Boxtel. ,,Ik ben trots om in Boxtel te mogen werken, hier is elke week iets te doen en dat wordt georganiseerd door de Boxtelaren zelf. Applaudisseer dus vanavond voor uzelf. En ik? Ik laat me inspireren door Hendrik Verhees. Zijn verleden is ons verleden en in die rijke historie ligt onze toekomst."

Een uitgebreide terugblik op de boekpresentatie verschijnt in Brabants Centrum van donderdag 17 oktober. Het boek van Hendrik Verhees kost 10 euro en is verkrijgbaar bij boekhandel Elckerlijc.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Geerts advies